Skip to main content
account
0 items
Egels

Egels

Egels eten rupsen, slakken en maden en zijn daarom onze bondgenoot in het biologisch beschermen van onze gewassen. We kunnen het egels meer naar de zin maken door het veiligheid en bescherming te bieden door het plaatsen van een egelhuis.

In de periode van oktober tot maart hebben egels een plek nodig voor hun winterslaap. Omdat egels soms in februari nog veranderen van nestplaats, kan je ook in de winterperiode nog een egelhuis plaatsen.
Van maart tot september hebben de vrouwtjes egels een veilige plek nodig om hun jongen groot te brengen, terwijl van februari tot december egels zonder jongen overdag een veilige schuilplaats nodig hebben.

Het egelhuis kan het best geplaatst worden op een rustige plek, weg van honden en spelende kinderen, en met wat bodembegroeiing. Aangezien egels de grenzen van hun gebied graag onderzoeken, kan het nuttig zijn de ingang van het huis vlakbij een schutting te plaatsen. Zo zal de egel de opening makkelijker terug vinden. Egels zijn schuwe dieren, probeer daarom de ingang verborgen te houden voor andere dieren. Dit kan d.m.v. overhangende takken en bladeren. Weersta de verleiding de ingang zo te plaatsen, dat jij de egel in en uit kunt zien lopen. De kans is groot dat het egelhuis dan niet bewoond wordt!


Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.