Skip to main content
account
0 items
Egels/Eekhoorns

Egels/Eekhoorns

In dichtbegroeide tuinen of bijvoorbeeld aan de bosrand leven ook graag dieren. Egels en eekhoorns bijvoorbeeld. Een veilige omgeving met voldoende voeding maakt het voor deze dieren ook uitnodigend om jouw tuin te bezoeken.

Egels eten rupsen, slakken en maden en zijn daarom onze bondgenoot in het biologisch beschermen van onze gewassen. We kunnen het deze dieren in onze tuin meer naar de zin maken door het veiligheid en bescherming te bieden door het plaatsen van een egelhuis. Tijdens hete dagen kun je egels ook helpen door een verkoelend badje op de grond te plaatsen. Bijvoorbeeld een vogelbadje.

De eekhoorn is een bekend en populair dier in het bos voor veel mensen. De eekhoorn (sciurus vulgaris) wordt ook vaak gewone of rode eekhoorn genoemd en komt in grote delen van Nederland voor. Ze eten in de herfstperiode extra veel voedsel om een (dikkere) vetlaag te creëren en zich voor te bereiden op de koude winterperiode. Tijdens de wintermaanden verlaat een eekhoorn alleen 's morgens het nest om zich te voeden met de wintervoorraad die hij zelf heeft aangelegd.


Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.