Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Voordelen van een kas

07 februari 2018

Steeds meer mensen kiezen ervoor om groente, fruit, bloemen en kruiden te kweken en een kas maakt deze keus een stuk makkelijker. Dit zijn de voordelen.....

Voordelen van een kas

Verleng het groeiseizoen

Als u buiten eetbare gewassen kweekt, moet u wachten tot de grond opwarmt en het vorstrisico voorbij is om zaden te laten ontkiemen. Als u een kas gebruikt, kunt u veel eerder in het seizoen beginnen met zaaien en opkweken, waardoor u een voorsprong krijgt.

Gelijkmatige temperatuur

In de volle grond zijn zaailingen onderhevig aan temperatuurschommelingen van dag en nacht, waardoor de ze kunnen worden aangetast. Door te kweken in een kas kunt u de temperatuur beter beheersen, waardoor consistente en gelijkmatige niveaus worden gecreëerd die een gunstiger klimaat creëren waarin de zaailingen kunnen groeien.

Optimale kweek omgeving

Met de juiste bodemtemperatuur en voedingsomgeving, vrij van weerschommelingen, plagen en ziektes, krijgen zaden meer kans om te ontkiemen en op te groeien in een kas.

Bredere keus

Het onvoorspelbare weer in de open lucht, kan een beperking zijn van wat u kiest om succesvol te kweken. Met behulp van een kas kunt u experimenteren met een breder assortiment fruit, groente, kruiden en bloemen en die zelfs uitbreiden tot exotische variëteiten.

Plaag bestrijding

Alle koolsoorten hebben last van plaagbeesten. Of het nu gaat om duiven die de koolbladeren verorberen of koolwitjes die er hele families rupsen op laten groeien, de kolen moeten goed beschermd worden.

Tomaten hebben buiten een kas weinig kans om gezond te volgroeien. De beruchte ziekte Phythophthora infestans is in een buitenomgeving lastig onder controle te krijgen.

In de afgesloten ruimte van een kas heeft de tomaat een betere kans en vermindert u het risico van een aanval in deze overdekte ruimte, aangezien deze ziekte verspreid wordt door de wind.

Weersomstandigheden in de kas

Zelfs als het buiten giet en de grond te nat is om iets aan uw buitengewassen te doen, kunt u in een kas schuilen en verder gaan met uw dagelijkse taken.

Zelfgekweekt eten smaakt altijd beter dan alles wat uit een supermarkt komt, maar u zult ook merken dat de gewassen die in een kas worden gekweekt, vaak beter presteren dan gewassen die buiten zijn gekweekt. Overwegingen om tomaten in een kas te kweken zijn de steeds minder ziekteresistente buitenrassen. Een natte zomer is funest voor buitentomaten.

Tomaten hebben een minimumtemperatuur nodig van 21 graden, om te blijven groeien. Tomaten gedijen op hitte en zonneschijn en hebben de neiging om zoeter en rijker van smaak te zijn dan de buitentomaten.

Gebruik van een kas 

Het hebben van een kas geeft u enorme flexibiliteit bij het bepalen van wat of hoeveel u wilt kweken. Of u nu een kleine kas of een grote kas heeft, u kunt een lichte ruimte creëren die aan uw specifieke eisen voldoet. Het toevoegen van planken biedt veel potruimte, maar u kunt ook gebruik maken van het dak van uw kas om er druiven tegenaan te laten groeien.

Gemak van een kas

Zodra uw gewassen goed rijpen, is er niets meer bevredigend dan je lunch of avondeten direct uit de kas te oogsten. Het biedt ongeëvenaard gemak en u kunt garanderen dat uw gewassen kraakvers en vol smaak zijn.

Heeft u interesse in een Red Cedar De Wiltfang Kas of misschien een combinatie van schuur in kas, klik hier voor de mogelijkheden of download onze kassencatalogus.


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.