Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Kastuinieren - Verleng het groenteteeltseizoen

01 december 2017

Voor diegene die liever producten van eigen bodem of biologische producten eten, kan een kas een nuttige diepte-investering zijn. En met een beetje planning en voorbereiding is een verse groente oogst het hele jaar door haalbaar.

Kastuinieren - Verleng het groenteteeltseizoen

Een mooi voorbeeld is de plantenkas met schuur . Er is meer mogelijk met minder risico. Bij -20C is het uiteraard ook daar te koud. Een kaskachel helpt bij het vorstvrij houden.

Kastuinieren is een geweldige manier om het groenteteeltseizoen te verlengen. Het creëren van een warmere omgeving, het aanpassen van de luchtvochtigheid en zelfs de verlichting, kan het mogelijk maken gewassen te kweken en te beschermen tegen plotselinge weersveranderingen. In een goed ingerichte kas kunt u het hele jaar door van vers voedsel genieten, door de juiste seizoensgroente en groenteras kiezen.

Het belangrijkste is om de planten zo te plaatsen in de kas, dat ze ‘s morgens direct de zon kunnen zien, zodat de planten wakker worden en direct gaan groeien en daar de hele dag mee doorgaan. Een hoge legplank op het westen geplaatst is ideaal.

Groente uit de kas

Geef salades geen water meer met een broes op de gieter, maar alleen met een tuit (downspruit ) op de aarde: natte slabladeren gaan anders rotten of krijgen last van schimmel.
Zaai peterselie in een koude bak of onverwarmde kas . De koude periode geeft de zaden precies wat ze nodig hebben om te ontkiemen. Zaai microgroente in een zaaibakje om wintersalades op te peppen.

Groente die u kunt zaaien in de kas of koude bak: raapstelen; bladkool: ‘Tsoisam’, ‘Amsoi’, ‘Kailan’; spinazie winterreuzen ; rucola; veldsla; wintertuinbonen ‘Aquadulce’ en winterdoperwten; winterpostelein en snijsla.

Citrusplant

Verzorg citrus planten door met een vochtige doek mogelijke schimmels van het blad te wrijven. Citrusvruchten rijpen deze maand. Zorg voor een temperatuur boven de 12 graden en geef genoeg water tot de aarde vochtig is, maar zeker niet te nat. Houd een oogje op de thermometer om gevaarlijk koude dipjes te voorkomen.
Veeg dikke sneeuwlagen van kas of koude bak om de planten van voldoende licht te laten genieten.


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.