Skip to main content
account
0 items

5 x water geven

12 mei 2020

Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.

5 x water geven

Het is droog in Nederland. Ondanks de stortbuien begin mei is er niet op te boksen tegen de droogte. Belangrijk is daarom om te blijven water geven. Zeker als het hard waait, zullen je planten het zwaar te verduren krijgen. Daarom in dit blog een aantal handvatten om het water geven goed aan te pakken. Denk goed na wat je aanschaft, want het prettige van goede waterspullen is dat je zelf droog blijft. Belangrijk hierbij; onderhoud plegen en na september vorstvrij opbergen!

Gieters

Gieter water gevenAl heb je nog zo’n dure ondergrondse beregeningsinstallatie, plaatselijk met de hand water geven blijft nodig. Een goede gieter mag dus niet ontbreken! Denk goed na over waarvoor je deze wilt gebruiken; verplanten, zaaigoed, potten en bakken, plantenkas en in smalle borders. Of wat dacht je van binnen de planten water geven? Voor elke situatie is een andere gieter geschikt.

Tuinslang

Een tuinslang kan niet ontbreken in de tuin. Helaas schreeuwen de meeste  om aandacht, terwijl je juist zoveel mogelijk sfeer probeert te creëren in je tuin. De Wiltfang heeft een slang die donkergroen is en daardoor goed past bij een tuin. Groot voordeel… hij raakt niet in de knoop!

Waar je ook voor kunt kiezen is een druppelslang, daar heb je geen omkijken meer naar! Leg hem door de tuin, net iets onder de grond en je hebt het hele seizoen lang bewatering. De druppelslang heeft namelijk hele kleine gaatjes die langzaam water afgeven. Vooral heel geschikt voor jonge hagen.  

Sproeiers

Wanneer het warm is, droogt de tuin snel uit. Met grote droogte is extra water geven aan de tuin daarom geen slecht idee. Omdat je geen zin hebt om dat allemaal met de hand te doen, is een sproeier een goede oplossing! Vooral omdat het erg tijdrovend is. Onze tip: Sproei één keer per week zo’n twee uur achter elkaar. De beste tijd is tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds. Het water kan dan rustig zakken in de grond, zonder dat het water verdampt in de zon.

Iedereen heeft andere wensen voor het besproeien van de tuin. De Wiltfang heeft duurzame spuit- en sproeioplossingen met een lange levensduur, waarmee je eenvoudig en comfortabel de tuin kunt besproeien. Bijvoorbeeld een zwenksproeier, sproeivoet met sproeistuk of een sectorsproeier.  

Regenton

Wist je dat een huishouden per jaar ongeveer 2.200 liter water gebruikt om de planten te bewateren!? Door een regenton te gebruiken, spaar je daar flink op! Ook zit hier geen kalk in, wat beter is voor de planten. Dat wil je toch ook?
Regentonnen zijn er verschillende soorten en maten. Ze zijn er in hout en kunststof. Dan nog rond, langwerpig met of zonder bloembak en zelfs als muur.

Nog meer voordelen weten van een regenton? Lees dan dit blog van TuinHappy en ontdek waarom je een regenton moet plaatsen in je tuin!

Speciale watergevers

Ga je op vakantie of een lang weekend weg. Gebruik dan een handig druppelsysteem of een natmat en je hoeft ook je buren niet meer te vragen om de planten te verzorgen. We hebben een aantal handige gadgets, zoals mooie terracotta druppelaars. Deze zijn poreus en geven daardoor geleidelijk water aan je planten. Plaats er een wijnfles of een petfles in en je bent ook nog eens op een duurzame manier bezig!  


Februari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.
De moestuin is weer in opkomst, omdat het gewoon erg leuk is om je eigen groenten te verbouwen en je weet waar het vandaan komt en financieel scheelt het waarschijnlijk ook dan in de winkel tegenwoordig. Als je het moestuinseizoen wilt verlengen, dan kun je overwegen om een kas aan te schaffen. In een kas kun je zaaien, stekken, uitzetten, oogsten en in de wintermaanden kunnen de kuipplanten er overwinteren. Zo maak je bijna het jaar rond gebruik van de kas.

Archief

---
Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Burgemeester Padmosweg 161  |  3648 BD Wilnis  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.