Skip to main content
account
0 items

5 x water geven

12 mei 2020

Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.

5 x water geven

Het is droog in Nederland. Ondanks de stortbuien begin mei is er niet op te boksen tegen de droogte. Belangrijk is daarom om te blijven water geven. Zeker als het hard waait, zullen je planten het zwaar te verduren krijgen. Daarom in dit blog een aantal handvatten om het water geven goed aan te pakken. Denk goed na wat je aanschaft, want het prettige van goede waterspullen is dat je zelf droog blijft. Belangrijk hierbij; onderhoud plegen en na september vorstvrij opbergen!

Gieters

Gieter water gevenAl heb je nog zo’n dure ondergrondse beregeningsinstallatie, plaatselijk met de hand water geven blijft nodig. Een goede gieter mag dus niet ontbreken! Denk goed na over waarvoor je deze wilt gebruiken; verplanten, zaaigoed, potten en bakken, plantenkas en in smalle borders. Of wat dacht je van binnen de planten water geven? Voor elke situatie is een andere gieter geschikt.

Tuinslang

Een tuinslang kan niet ontbreken in de tuin. Helaas schreeuwen de meeste  om aandacht, terwijl je juist zoveel mogelijk sfeer probeert te creëren in je tuin. De Wiltfang heeft een slang die donkergroen is en daardoor goed past bij een tuin. Groot voordeel… hij raakt niet in de knoop!

Waar je ook voor kunt kiezen is een druppelslang, daar heb je geen omkijken meer naar! Leg hem door de tuin, net iets onder de grond en je hebt het hele seizoen lang bewatering. De druppelslang heeft namelijk hele kleine gaatjes die langzaam water afgeven. Vooral heel geschikt voor jonge hagen.  

Sproeiers

Wanneer het warm is, droogt de tuin snel uit. Met grote droogte is extra water geven aan de tuin daarom geen slecht idee. Omdat je geen zin hebt om dat allemaal met de hand te doen, is een sproeier een goede oplossing! Vooral omdat het erg tijdrovend is. Onze tip: Sproei één keer per week zo’n twee uur achter elkaar. De beste tijd is tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds. Het water kan dan rustig zakken in de grond, zonder dat het water verdampt in de zon.

Iedereen heeft andere wensen voor het besproeien van de tuin. De Wiltfang heeft duurzame spuit- en sproeioplossingen met een lange levensduur, waarmee je eenvoudig en comfortabel de tuin kunt besproeien. Bijvoorbeeld een zwenksproeier, sproeivoet met sproeistuk of een sectorsproeier.  

Regenton

Wist je dat een huishouden per jaar ongeveer 2.200 liter water gebruikt om de planten te bewateren!? Door een regenton te gebruiken, spaar je daar flink op! Ook zit hier geen kalk in, wat beter is voor de planten. Dat wil je toch ook?
Regentonnen zijn er verschillende soorten en maten. Ze zijn er in hout en kunststof. Dan nog rond, langwerpig met of zonder bloembak en zelfs als muur.

Nog meer voordelen weten van een regenton? Lees dan dit blog van TuinHappy en ontdek waarom je een regenton moet plaatsen in je tuin!

Speciale watergevers

Ga je op vakantie of een lang weekend weg. Gebruik dan een handig druppelsysteem of een natmat en je hoeft ook je buren niet meer te vragen om de planten te verzorgen. We hebben een aantal handige gadgets, zoals mooie terracotta druppelaars. Deze zijn poreus en geven daardoor geleidelijk water aan je planten. Plaats er een wijnfles of een petfles in en je bent ook nog eens op een duurzame manier bezig!  


In deze blog hebben we tips en tricks voor het plukken van bloemen en fruit. Ook vertellen we je hoe je langer kan genieten van mooie bos bloemen en wat de beste manier is om fruit te bewaren.
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Door het aanleggen van een groene tuin, maak je het voor jezelf veel leuker én ondersteun je de biodiversiteit. Je kunt genieten van al het moois dat groeit en bloeit, van het gekwetter van vogels of van het rustgevende gezoem van hommels en bijen. Wellicht kun je zelfs snoepen uit eigen tuin! Een tuin met veel groen zorgt ook voor een hele prettige en koele leefomgeving. Met deze tips kom je een eind op weg.
Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2023 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.