Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

5 x water geven

12 mei 2020

Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.

5 x water geven

Het is droog in Nederland. Ondanks de stortbuien begin mei is er niet op te boksen tegen de droogte. Belangrijk is daarom om te blijven water geven. Zeker als het hard waait, zullen je planten het zwaar te verduren krijgen. Daarom in dit blog een aantal handvatten om het water geven goed aan te pakken. Denk goed na wat je aanschaft, want het prettige van goede waterspullen is dat je zelf droog blijft. Belangrijk hierbij; onderhoud plegen en na september vorstvrij opbergen!

Gieters

Gieter water gevenAl heb je nog zo’n dure ondergrondse beregeningsinstallatie, plaatselijk met de hand water geven blijft nodig. Een goede gieter mag dus niet ontbreken! Denk goed na over waarvoor je deze wilt gebruiken; verplanten, zaaigoed, potten en bakken, plantenkas en in smalle borders. Of wat dacht je van binnen de planten water geven? Voor elke situatie is een andere gieter geschikt.

Tuinslang

Een tuinslang kan niet ontbreken in de tuin. Helaas schreeuwen de meeste  om aandacht, terwijl je juist zoveel mogelijk sfeer probeert te creëren in je tuin. De Wiltfang heeft een slang die donkergroen is en daardoor goed past bij een tuin. Groot voordeel… hij raakt niet in de knoop!

Waar je ook voor kunt kiezen is een druppelslang, daar heb je geen omkijken meer naar! Leg hem door de tuin, net iets onder de grond en je hebt het hele seizoen lang bewatering. De druppelslang heeft namelijk hele kleine gaatjes die langzaam water afgeven. Vooral heel geschikt voor jonge hagen.  

Sproeiers

Wanneer het warm is, droogt de tuin snel uit. Met grote droogte is extra water geven aan de tuin daarom geen slecht idee. Omdat je geen zin hebt om dat allemaal met de hand te doen, is een sproeier een goede oplossing! Vooral omdat het erg tijdrovend is. Onze tip: Sproei één keer per week zo’n twee uur achter elkaar. De beste tijd is tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds. Het water kan dan rustig zakken in de grond, zonder dat het water verdampt in de zon.

Iedereen heeft andere wensen voor het besproeien van de tuin. De Wiltfang heeft duurzame spuit- en sproeioplossingen met een lange levensduur, waarmee je eenvoudig en comfortabel de tuin kunt besproeien. Bijvoorbeeld een zwenksproeier, sproeivoet met sproeistuk of een sectorsproeier.  

Regenton

Wist je dat een huishouden per jaar ongeveer 2.200 liter water gebruikt om de planten te bewateren!? Door een regenton te gebruiken, spaar je daar flink op! Ook zit hier geen kalk in, wat beter is voor de planten. Dat wil je toch ook?
Regentonnen zijn er verschillende soorten en maten. Ze zijn er in hout en kunststof. Dan nog rond, langwerpig met of zonder bloembak en zelfs als muur.

Nog meer voordelen weten van een regenton? Lees dan dit blog van TuinHappy en ontdek waarom je een regenton moet plaatsen in je tuin!

Speciale watergevers

Ga je op vakantie of een lang weekend weg. Gebruik dan een handig druppelsysteem of een natmat en je hoeft ook je buren niet meer te vragen om de planten te verzorgen. We hebben een aantal handige gadgets, zoals mooie terracotta druppelaars. Deze zijn poreus en geven daardoor geleidelijk water aan je planten. Plaats er een wijnfles of een petfles in en je bent ook nog eens op een duurzame manier bezig!  


Wat is het een heerlijke nazomer. Begon september een beetje waterig, nu lopen we weer in onze korte broek of jurk lekker buiten of zitten we 's avonds tot laat buiten rond het vuur. Van dat heerlijke weer willen we natuurlijk extra lang genieten, maar hoe zorg je dat je tuin ook om te genieten blijft? Met deze tips ben je al een eind op weg.
Het is september, de zomer is nu tegen zijn eind. We genieten van de tuin tijdens de dagen dat er nog lekker weer is, maar maken ons ook klaar voor de start van de herfst. De laatste jaren lijkt het wel alsof de zomer een beetje opschuift, dus we kunnen gelukkig nog wel lekker in de tuin aan de slag en deze alvast voorbereiden voor het najaar. Bijvoorbeeld door het snoeien van de beplanting. Welke planten en bomen je het beste kan snoeien in september? We zetten het op een rijtje.
Op het moment zien we alleen maar leuke, verrukkelijke berichten over verse oogst voorbij komen. Mensen die bezig zijn met oogsten, bakken, inmaken, invriezen en ga zo maar door. Wat doe je nou met je oogst, zeker als je zoveel hebt, dat je het niet in één keer op kunt eten? Dat zochten we voor je uit!
Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.
Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.
Nu op vakantie naar het buitenland er voor heel veel mensen niet in zit, zijn we op zoek naar alternatieven in ons eigen land. Gelukkig is daar genoeg moois te vinden. Met de zomerperiode voor de deur geven wij een aantal tips van kasteeltuinen die écht een bezoekje waard zijn.
Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.