Skip to main content
account
0 items

5 x water geven

12 mei 2020

Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.

5 x water geven

Het is droog in Nederland. Ondanks de stortbuien begin mei is er niet op te boksen tegen de droogte. Belangrijk is daarom om te blijven water geven. Zeker als het hard waait, zullen je planten het zwaar te verduren krijgen. Daarom in dit blog een aantal handvatten om het water geven goed aan te pakken. Denk goed na wat je aanschaft, want het prettige van goede waterspullen is dat je zelf droog blijft. Belangrijk hierbij; onderhoud plegen en na september vorstvrij opbergen!

Gieters

Gieter water gevenAl heb je nog zo’n dure ondergrondse beregeningsinstallatie, plaatselijk met de hand water geven blijft nodig. Een goede gieter mag dus niet ontbreken! Denk goed na over waarvoor je deze wilt gebruiken; verplanten, zaaigoed, potten en bakken, plantenkas en in smalle borders. Of wat dacht je van binnen de planten water geven? Voor elke situatie is een andere gieter geschikt.

Tuinslang

Een tuinslang kan niet ontbreken in de tuin. Helaas schreeuwen de meeste  om aandacht, terwijl je juist zoveel mogelijk sfeer probeert te creëren in je tuin. De Wiltfang heeft een slang die donkergroen is en daardoor goed past bij een tuin. Groot voordeel… hij raakt niet in de knoop!

Waar je ook voor kunt kiezen is een druppelslang, daar heb je geen omkijken meer naar! Leg hem door de tuin, net iets onder de grond en je hebt het hele seizoen lang bewatering. De druppelslang heeft namelijk hele kleine gaatjes die langzaam water afgeven. Vooral heel geschikt voor jonge hagen.  

Sproeiers

Wanneer het warm is, droogt de tuin snel uit. Met grote droogte is extra water geven aan de tuin daarom geen slecht idee. Omdat je geen zin hebt om dat allemaal met de hand te doen, is een sproeier een goede oplossing! Vooral omdat het erg tijdrovend is. Onze tip: Sproei één keer per week zo’n twee uur achter elkaar. De beste tijd is tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds. Het water kan dan rustig zakken in de grond, zonder dat het water verdampt in de zon.

Iedereen heeft andere wensen voor het besproeien van de tuin. De Wiltfang heeft duurzame spuit- en sproeioplossingen met een lange levensduur, waarmee je eenvoudig en comfortabel de tuin kunt besproeien. Bijvoorbeeld een zwenksproeier, sproeivoet met sproeistuk of een sectorsproeier.  

Regenton

Wist je dat een huishouden per jaar ongeveer 2.200 liter water gebruikt om de planten te bewateren!? Door een regenton te gebruiken, spaar je daar flink op! Ook zit hier geen kalk in, wat beter is voor de planten. Dat wil je toch ook?
Regentonnen zijn er verschillende soorten en maten. Ze zijn er in hout en kunststof. Dan nog rond, langwerpig met of zonder bloembak en zelfs als muur.

Nog meer voordelen weten van een regenton? Lees dan dit blog van TuinHappy en ontdek waarom je een regenton moet plaatsen in je tuin!

Speciale watergevers

Ga je op vakantie of een lang weekend weg. Gebruik dan een handig druppelsysteem of een natmat en je hoeft ook je buren niet meer te vragen om de planten te verzorgen. We hebben een aantal handige gadgets, zoals mooie terracotta druppelaars. Deze zijn poreus en geven daardoor geleidelijk water aan je planten. Plaats er een wijnfles of een petfles in en je bent ook nog eens op een duurzame manier bezig!  


Het is moeilijk om bij elke plantensoort precies aan te geven hoeveel vorst hij kan verdragen. Planten in potten zijn in de winter veel kwetsbaarder dan planten in de grond. Om planten te beschermen tegen vorst, wind en regen kun je ze inpakken.
“Écht mooi tuingereedschap waar je trots op bent. En voor iedereen met een passie voor tuineren!” Dat was het bedrijfsplan waarmee onze oprichters 25 jaar geleden De Wiltfang startten. Nu vieren we dat we al een kwart eeuw het verschil maken voor tuinliefhebbers. Maar waar komt die naam De Wiltfang toch vandaan?"
Wanneer je aan het tuinieren slaat, is er niets zo belangrijk als goed, kwalitatief gereedschap. Want met het juiste gereedschap, wordt de klus ook leuker en eenvoudiger om te doen. Bij het grondbewerkingsproces zijn er eigenlijk 4 methodes die je toepast: Omwerken, beluchten, cultiveren en schoffelen.
Ben je van plan om een strakke graskant of een scheiding te maken tussen gras en grind dan kan je het beste borderranden plaatsen oftewel kantopsluiting. Bekijk eerst goed wat jij mooi vind staan in je tuin en naast dat het er netjes uit ziet is het ook makkelijk om je graskanten bij te houden.
We zijn ons steeds bewuster van de natuur het milieu en hoe we de aarde willen achterlaten voor onze (klein)kinderen. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor het plaatsen van een regenton. Op een duurzame manier omgaan met onze leefomgeving is namelijk steeds belangrijker. Wat de voordelen zijn van een regenton en waar je op moet letten bij het plaatsen, dat lees je hieronder.
Leven in de tuin: wie geniet daar nou niet van. Door een nestkast op te hangen, kun je dat leven al vanaf het prille begin meemaken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van een nestkast. Je leest ze hieronder.
Heb jij een kleine stadstuin of balkon en wil je graag meer genieten van groen? Dat is zeker mogelijk! Het vraagt wat creativiteit, maar ook jij kunt in de zomer lekker vertoeven tussen bloemen en planten. Met een paar kleine aanpassingen, kun je de ruimte efficiënt gebruiken en is het zo gebeurd!
We zijn steeds bewuster bezig met de aarde, het klimaat en duurzaamheid. Ook waar producten vandaan komen, vinden we steeds belangrijker. Lokaal gaat boven import en biologisch boven massateelt. We telen steeds meer zelf en proberen daarvoor de beste omstandigheden te creëren. Door een houten tuinkas te plaatsen, zet je daarin een grote stap.
Een moestuin is een mooi project voor elke tuin. Groot of klein, op balkon in potten, of op een leeg stukje grond in de achtertuin. Je bewust worden van hoe groente en fruit zich ontwikkelen, van gezonde voeding en het allerleukste; genieten van al het lekkers uit de eigen moestuin. Voor kinderen is dit ook nog eens extra leerzaam. Jong geleerd, is oud gedaan. Wil je een moestuin met je kinderen of kleinkinderen beginnen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je leest ze in ons blog!
Januari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.