Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

April 2017: Kwaliteitskas geeft kleine Hollandse tuin Engelse allure

31 maart 2017

Marianne heeft ongeveer een jaar een De Wiltfang kas. Ze deelt haar ervaringen met ons: “Ik ben een kwaliteitsmens. De meeste kassen vind ik kil en sfeerloos."

April 2017: Kwaliteitskas geeft kleine Hollandse tuin Engelse allure

Hoe ben je tot de keuze voor deze kas gekomen?

“Ik ben een kwaliteitsmens. De meeste kassen vind ik kil en sfeerloos. Ook zien ze er gammel uit. Daarom kocht ik nooit een kas. Tot ik deze kassen ontdekte, toen was ik op slag verliefd. Deze kassen stralen kwaliteit, schoonheid én gezelligheid uit; wat mij betreft de perfecte combinatie. Het model vind ik mooi en ik vind het een prettig idee dat de kassen goedgekeurd zijn door de RHS. Ik vertrouw blindelings op een Brits kwaliteitsproduct. Dit vertrouwen bleek terecht.

Waar gebruik je de kas voor?

Voorheen kocht ik mijn plantjes en verbouwde ik niets zelf. Nu kweek ik mijn eigen sla, aardbeien en kruiden. Je hebt al snel te veel, maar dat is niet erg. Een vriendin van mij heeft een moestuin. Ik breng haar de voorgetrokken plantjes en krijg later wat van de oogst. Zo is het nog gezellig ook. Je wisselt niet alleen plantjes uit, maar ook ervaring. De kas verhoogt mijn tuinplezier enorm.

Ben je langer en vaker in je tuin?

Zeker! Door de kas geniet ik langer van mijn tuin. Ik heb een vroeger voorjaar en een langer naseizoen. Door de kas ben ik ’s winters vaker buiten en krijg meer licht op mijn huid: goed tegen de winterblues en vitamine D tekort.

Ik hou ervan buiten bezig te zijn, maar niet door weer en wind. Ik tuinier voor mijn plezier. Door de kas kan ik buiten lezen, schilderen en schrijven als het minder goed weer is. Het is er al snel warm. Ook vanwege het hout: dat is een warm materiaal. Het ruikt overigens heerlijk naar western red cedar in de kas. Er is elektriciteit. Daardoor kan ik er ook ’s avonds heen en kan ik er ook muziek luisteren. Ook op mijn terras is het nu aangenamer omdat de kas als een windscherm werkt.

Heb je een grote tuin?

Nee, ik heb niet zo’n grote tuin, zo’n 60m2, heel gemiddeld dus voor een Nederlands huishouden. Ik had een terrasje waar ik eigenlijk nooit zat. Daar staat nu mijn kas. Mijn tuin is er mooier op geworden. De kas voegt een stijlvolle beslotenheid toe. Ik kijk direct op de kas vanuit mijn terras. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik een mooi uitzicht heb – en dat heb ik nu! Het type kas was daarin ook van belang. Ik heb gekozen voor een model dat aan de onderzijde hout heeft. Zo kijk je niet op de rommel die je toch gaat verzamelen onder je kweektafels. Het model, de RHS Hyde, heeft mooie details, zoals de houten makelaars op de kopse kanten. Door deze kas heeft mijn tuin Engelse allure gekregen.

Wat zijn de voordelen van de kas?

Eigenlijk zijn de voordelen te veel om op te noemen. Ik vind het belangrijk dat de kas onderhoudsarm is. Ik hou niet van boenen en verven. Het geeft me een goed gevoel dat hij 25 jaar mee kan. Ik weet dat ik de kas ook kan gebruiken om planten te laten overwinteren, maar dat soort planten heb ik niet. Mijn zus wel, dus die bracht afgelopen winter haar planten om te ‘logeren’. Op deze manier was de kas ook in de winter aangekleed en zij was geholpen. Nog weer zo’n gezellige bijkomstigheid van mijn kas!

Wat vind je extra pluspunten?

De kas zit vol met handigheidjes. Zo is er mechanische nokventilatie, die open en dicht gaat als de kas warm of koud wordt. De veer die de nok opent, bevat bijenwas. Als die een bepaalde temperatuur bereikt, gaat de ventilatie open. Bij dalende temperatuur zakt de veer weer naar beneden. Geniaal! Het werkt echt en ik heb er geen werk aan. Ook de zonwering vind ik prettig.

Is het de investering waard?

Ik noemde al de schoonheid, de kwaliteit, het onderhoudsarme en de gezelligheid van de kas. Het vijfde grote pluspunt is de veelzijdigheid. Ik kan zoveel met deze kas. Ik voel me er enorm prettig. De kas is een opwaardering van de uitstraling van mijn tuin, van mijn gebruik van de tuin én van mijn gevoel bij de tuin. Alles bij elkaar is deze kas de investering dubbel en dwars waard. Ik zou nog steeds dezelfde keuze maken, als ik morgen weer een kas zou mogen uitzoeken. Door deze kas hoef ik niet te kiezen tussen mooi of functioneel: ik heb ’t allebei.

Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.