Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

April 2018: De laurier - Laurierhaag

23 maart 2018
Alexander - onlinegroen.nl

De laurier is als struik te planten maar ook prachtig om er een haag van te planten. De laurier is een wintergroene struik, hierdoor prima geschikt voor een haag die u zomer en winter privacy bied. De grote glanzende bladeren vormen al snel een dichte groene haag. Wel is het een snelgroeiende struik

April 2018: De laurier - Laurierhaag

In een paar jaar groeien deze struiken van niets tot metershoog als u hem niet snoeit. Daarom is het belangrijk dat u hem een rigoureuze snoei geeft in het voorjaar. Zo kunt u hem in de breedte en hoogte na wens snoeien. Voor de groei van de laurier maakt het geen verschil of u hem in de zon of schaduw plant. Hij heeft de capaciteit om overal te groeien.

Snoeien van de laurier of laurierhaag.

Het is aan te raden om twee keer per jaar te snoeien voor een mooie dichte en strakke haag. Voor het mooiste resultaat is het aan te raden de onderkant van de struik 10 cm breder te laten dan de bovenkant. Hierdoor zullen alle bladeren van de struik of haag zonlicht op vangen. Moet u een haag snoeien waarvan de snoei is verwaarloosd? Zaag of knip te takken dan diep terug. Dit kan wel tot een meter rondom zijn. Een laurier zal op het kale hout weer prima uitlopen. Na een paar weken zult u al weer nieuwe knoppen zien waaruit nieuwe bladeren zullen groeien.  

 

Wanneer snoeit u de laurier of laurierhaag.

In het voorjaar (Maart of April) en in de maand Augustus of September is de beste tijd om een laurier of laurierhaag te snoeien. Door twee keer per jaar te snoeien zult u een strakkere hagen krijgen. In het voorjaar, bij het uitlopen van de takken snoeit u voor de eerste keer. U snoeit in het voorjaar de dode takken en takken die bruine bladeren hebben. Voor het snoeien van dikkere takken gebruikt u een zaagje. Bij de tweede keer snoeien in de nazomer, zijn er weer nieuwe scheuten gegroeid aan de takken. Deze keer knipt u de haag of struik nog een keer bijvoorbeeld met de heggenschaar voor een strakke vorm. Zorg wel dat de heggenschaar vlijmscherp is. Doordat de bladeren vrij groot zijn is het belangrijk dat ze niet beschadigd raken. De bladeren zullen dan aan de rand bruin kleuren. Dit is een lelijk gezicht. Knip daarom vlak boven een blad of jonge scheut. Knip alle takken die uitsteken af. Ook is het belangrijk dat u ook de bovenste toppen snoeit. Door deze ook te snoeien stimuleert u een goede vertakking. Hierdoor krijgt u nog een mooiere dichte haag. Snoei deze tweede keer niet te rigoureus. Diepe gaten zullen in de winter niet meer overgroeien. Deze blijven dan de hele winter kaal.

Snoeibeurten

Maart: De eerste snoeibeurt – oude takken en de vorstschade verwijderen.

Augustus: Tweede snoeibeurt – haag in vorm brengen voor de winter.

Auteur: Alexander van onlinegroen.nl

Ben je ook graag in de winter met tuinplanten bezig, maar hou je niet van nat weer? Wil je in alle seizoenen graag groenten uit eigen tuin, maar woon je in Nederland? Je hebt mediterrane planten, maar je vindt de winterhoezen geen sieraad voor je tuin? Dan is een tuinkas wellicht een mooie oplossing voor jou.
MGO is nog een écht Nederlands familiebedrijf! Wat in 1989 begon als outdoor-kleding avontuur, is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van casual outdoor kleding voor een brede doelgroep.
Hou jij ook zo van tuinieren? Ben jij ook het liefst de hele dag in de tuin bezig? Het is november en het begint langzaam weer kouder te worden in Nederland. Het aantal lichturen wordt minder en voor je het weet ligt er dik pak sneeuw in de tuin. Ondanks dat het kouder wordt hebben we een prachtige zomer gehad dit jaar met veel zonuren. Doordat het zo’n mooie zomer geweest is in ons land hebben we veel kunnen doen in de tuin. Tuinplanten kopen en planten, bomen snoeien, grasmaaien en nog veel meer. Maar hoe weet je nou wanneer je een boom kan snoeien of wanneer je kan grasmaaien of welke planten winterbestendig zijn?
Leonard Cohen zong vroeger over november: New York is cold but I like where I’m living… Inderdaad een maand waarin het koud kan zijn, maar ook even goed nog zeer aangenaam. Oké, de jas of vest kan er bij aan, maar op een droge dag valt er nog prima te klussen in en om het huis. De maand november is bij uitstek ieder jaar net als februari trouwens perfect om een aantal zaken in orde te maken.
Uit milieuoverwegingen, praktisch oogpunt of een financieel motief, het maakt eigenlijk niet uit waarom je het doet. Composteren in eigen beheer heeft voordelen. Het is toch ook zonde om al dat keukenafval en die tuinresten eerst in de container te gooien, het af te laten voeren naar een composteerbedrijf en dan later je eigen afval terug te kopen in de vorm van compost?
Bosbessen noem ik ze, eigenlijk zijn het blauwe bessen. Ik heb vier struiken staan, waarvan er twee een naam hebben: ‘Blue crop’ en ‘Goldtraube 71’. Van juli tot november kan ik deze gezonde, smakelijke blauwe bessen oogsten.
Als je erover nadenkt om een vijver aan te leggen dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. Zelf een vijver aanleggen begint met een goede voorbereiding . Zo moet je allereerst goed nadenken over de grootte en de vorm van je vijver. Je kunt namelijk een heleboel dingen zelf doen, maar een vijver aanleggen is niet zomaar even gedaan. Zo moet je een goed plan hebben en je hebt ook het een en ander nodig als het aankomt op vijverproducten. Hieronder lees je hoe je op de juiste manier een vijver kan aanleggen
In een duurzame tuin zijn alleen materialen gebruikt die duurzaam zijn. Dat betekent dat ze niet belastend zijn voor het milieu en een lange levensduur hebben. Er worden bewuste keuzes gemaakt, water en energie bespaard, en goed gezorgd voor grond en dieren. Een duurzame tuin is zowel op een klein balkon, als een tuin met vele hectaren grond te realiseren. In dit blog gaan we je tips geven over hoe jij je tuin het beste duurzaam kunt maken!
Zaaien, voorzaaien, verspenen, wieden, uitdunnen en oogsten. In mei is het lekker druk en met wat geluk ook erg mooi weer. Een fijne tijd om van de tuin te genieten.
De laurier is als struik te planten maar ook prachtig om er een haag van te planten. De laurier is een wintergroene struik, hierdoor prima geschikt voor een haag die u zomer en winter privacy bied. De grote glanzende bladeren vormen al snel een dichte groene haag. Wel is het een snelgroeiende struik
Snoeien en knotten is van alle tijden. Door de eeuwen heen hebben we altijd de drang gehad om bomen te vormen, in model te brengen. Door de eeuwen heen hebben we ook geleerd dat vrijwel elke boom te snoeien is. Enig voorbehoud is dat de boom van nature een herstellend vermogen heeft. Welk gereedschap bij het knotten en vormen van bomen het best te gebruiken is, hangt af van de boom.
Altijd al willen weten wat er in deze tijd van het jaar gesnoeid kan worden en met welk gereedschap dit het beste kan gebeuren? Lees dan de februari tuinblog van Claudia Reina bekend van emagazine "Smultuin". Claudia legt uit hoe fruitbomen, kleinfruit, hazelnoot, vlinderstruiken en rozen gesnoeid moeten worden.
Januari, een mooie maand om te bezinnen op het nieuwe jaar. Juist op die momenten kan de natuur ons hierbij helpen

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2018 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.