Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

De rozenstruik snoeien

16 maart 2020

Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.

De rozenstruik snoeien

Maart is de tijd van het jaar om rozen te snoeien. Later in het seizoen snoeien? Dan bloeit de roos ook later. Als je eerder begint met snoeien, kan door de nachtvorst de nieuwe plant kapot vriezen. Voor een gekleurde zomertuin is snoeien in maart dus de beste tijd. Ga je aan de slag? Bescherm dan je handen tegen doorns met speciale handschoenen. Snoei ook altijd met een scherpe snoeischaar, daardoor wordt de roos mooi glad afgesneden en kunnen ziektes moeilijker binnendringen.

Hoe snoei ik mijn rozenstruik?

Wat belangrijk is bij snoeien, is dat de struik open wordt. Haal dus bij kruisende takken, er eentje weg. Staan de takken dicht op elkaar? Snoei er dan ook een weg. Ook de dunne, zwakke takjes aan de bovenkant kun je wegknippen. Alles wat dan overblijft, knip je tot 5 à 15 centimeter boven de grond af, net boven een knop die naar buiten bloeit, zodat daaruit weer een mooie, gezonde, nieuwe tak kan groeien.

Vergeet niet achteraf het snoeiafval op te ruimen. We hebben verschillende, handige mogelijkheden die je daarbij kunnen helpen.

Bemesting

Wanneer de rozenstruik weer kort is, is het belangrijk dat deze ook de juiste voeding krijgt. Het kost een struik namelijk veel energie om te groeien en herstellen. Gebruik daarom in het voorjaar wat extra, voedingsrijke meststof om de struik net dat beetje extra energie te geven.

In juni, als de struik begint te bloeien, is het een goed idee om nogmaals wat voeding aan de struik te geven.

Onderhoud

Nadat de rozenstruik is gesnoeid, is het ook belangrijk om het gereedschap te onderhouden. Dit kun je zelf doen met het juiste materiaal de tips uit het boekje ‘Onderhoud Tuingereedschap’maar wij kunnen daarbij ook helpen. Meer over gereedschapsonderhoud lees je hier.


Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.