Skip to main content
account
0 items

De voordelen van een regenton

22 maart 2022

We zijn ons steeds bewuster van de natuur het milieu en hoe we de aarde willen achterlaten voor onze (klein)kinderen. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor het plaatsen van een regenton. Op een duurzame manier omgaan met onze leefomgeving is namelijk steeds belangrijker. Wat de voordelen zijn van een regenton en waar je op moet letten bij het plaatsen, dat lees je hieronder.

De voordelen van een regenton
Steeds meer mensen plaatsen een regenton in de tuin. Vaak doen zij dit uit milieubewust oogpunt, maar er zijn nog meer voordelen die hieruit voortvloeien. Al met al helpt het de natuur, maar ook jou. Lees hier waarom. 

Regenwater gebruiken is goed voor het grondwater peil

Door het opvangen van regenwater, bespaar je grondwater. Je hoeft namelijk niet de waterbronnen te gebruiken die ons ook voorzien van bijvoorbeeld drinkwater en waar de natuur zelf van profiteert. 

Regenton RaintapGoed voor de bodem en planten

Wanneer je drinkwater gebruikt bij het bewateren van je tuin, gebruik je gezuiverd water. Hier zijn stoffen als ijzer uitgefilterd, waardoor het goed drinkbaar is. Toch is het zonde om dit aan je planten te geven. Regenwater bevat helemaal geen toegevoegde stoffen zoals kalk, wat wel in drinkwater zit. Planten houden niet van kalk, dus het kiezen van regenwater boven drinkwater is nog beter voor de planten en bodem ook. Nog een goede tip: gebruik het regenwater voor het wassen van je ramen; geen kalk betekent namelijk geen strepen op de ramen. 

Voorbereid op droogte

Als het regent in Nederland komt het vaak met bakken uit de hemel. Het perfecte moment om water op te vangen. Als het namelijk weer een hete, droge zomer wordt, kun je dit gebruiken om de planten te voorzien van water. Vaak geldt er 's zomers namelijk een sproeiverbod en dan kun jij toch mooi de planten verwennen. 

Goed voor je portemonnee

Regenwater is tenslotte gratis. Ook al is water niet duur, waarom zou je daar niet op besparen als het kan? De aanschaf van een regenton kan misschien prijzig zijn, je verdient dit al snel terug. Bovendien zijn er veel mogelijkheden, formaten en vormgeving waaruit je kunt kiezen, dus voor iedere tuin is er iets geschiktst te vinden. Wist je trouwens dat in sommige gemeenten er subsidies zijn voor regentonnen? Of dat er collectief wordt ingekocht? Altijd handig om even te controleren. 

Ik wil een regenton plaatsen, waar moet ik aan denken?

  • Vulautomaat regentonAllereerst moet je een regenton kiezen die bij je tuin past. Je kunt dan denken aan het formaat. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf 50 liter. Daarnaast moet je denken aan het design. Kies je voor een klassieke houten regenton? Of een design variant met bijvoorbeeld een plantenbak bovenin of een raintap waar je een klein keukentje mee creëert. 
  • Uiteraard moet er een regenpijp zijn waar je de regenton op kan aansluiten. Dat aansluiten doe je met een vulautomaat. Belangrijk om hier rekening mee te houden is het materiaal (bijvoorbeeld PVC of zink) en de diameter van de regenpijp. Niet elke regenpijp heeft namelijk dezelfde doorsnede. 
  • Als laatste moet je denken aan een verhoging waarop je de regenton wil zetten. Het is aan te raden deze op een voet te zetten, zodat het aftappen van water eenvoudig kan, ook als de ton bijna leeg is. 
Overweeg je een regenton te plaatsen? Bekijk ons assortiment op deze pagina of bezoek onze showroom en stel de laatste vragen aan ons team!
Op het moment zien we alleen maar leuke, verrukkelijke berichten over verse oogst voorbij komen. Mensen die bezig zijn met oogsten, bakken, inmaken, invriezen en ga zo maar door. Wat doe je nou met je oogst, zeker als je zoveel hebt, dat je het niet in één keer op kunt eten? Dat zochten we voor je uit!
Kersen zijn er in rood en geel, zoet en zuur. Als u ruimte heeft in de tuin, zet er dan kersenbomen in. Oogst kersen als ze rijp zijn, ze worden na de oogst niet rijper. Pluk kersen met steel en al en verwijder de stelen pas na het wassen.
De papaverfamilie, Papaveraceae, is niet groot en bestaat uit 23 geslachten en 250 soorten: de Oosterse en IJslandse papaver, Papaver rhoeas de echte klaproos, Papaver somniferum en Papaver orientale die ook wel slaapbol wordt genoemd. Er zijn papavers in zoveel kleuren, dat die in iedere border kunnen bloeien: knaloranje, vuurrood, petticoat-roze, dieppaars, zacht zalmroze en spierwit. Geef alle papavers een zonnige plek met goed vochtdoorlatende grond.
Evenwicht in de tuin is erg belangrijk om samen met de natuur te kunnen genieten. U kunt de natuur ook een handje helpen met natuurlijke methoden.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Februari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.
De moestuin is weer in opkomst, omdat het gewoon erg leuk is om je eigen groenten te verbouwen en je weet waar het vandaan komt en financieel scheelt het waarschijnlijk ook dan in de winkel tegenwoordig. Als je het moestuinseizoen wilt verlengen, dan kun je overwegen om een kas aan te schaffen. In een kas kun je zaaien, stekken, uitzetten, oogsten en in de wintermaanden kunnen de kuipplanten er overwinteren. Zo maak je bijna het jaar rond gebruik van de kas.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Burgemeester Padmosweg 161  |  3648 BD Wilnis  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | *** ALLEEN WEBSHOP ONLINE ***

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.