Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

December 2016: Antischimmel systeem

01 december 2016
René Laeven, Farvocolor

Tijdens de koude wintermaanden wordt er binnenshuis vaak minder goed geventileerd met als gevolg dat schimmels ontstaan in o.a. badkamers. Voor dit vervelende vaak terugkerende probleem biedt Auro een systeem aan dat zonder chloor en andere giftige stoffen schimmelproblemen doeltreffend aanpakt: Het Pursan anti schimmelsysteem. Dit systeem bestaat uit 3 onderdelen: - Schimmelverwijderaar Nr. 412 - Schimmelstop Nr. 413 - Anti schimmelverf Nr. 327

December 2016: Antischimmel systeem

Tijdens de koude wintermaanden wordt er binnenshuis vaak minder goed geventileerd met als gevolg dat schimmels ontstaan in o.a. badkamers. Voor dit vervelende vaak terugkerende probleem biedt Auro een systeem aan dat zonder chloor en andere giftige stoffen schimmelproblemen doeltreffend aanpakt:

Het Pursan anti schimmelsysteem. Dit systeem bestaat uit 3 onderdelen:

-          Schimmelverwijderaar Nr. 412                                                                                             

-          Schimmelstop Nr. 413

-          Anti schimmelverf Nr. 327

                            

                                                                                                    

 

Wat zijn schimmels:

Schimmels zijn micro organismen die zich door middel van sporen vermeerderen. Onzichtbaar zijn ze in de omgeving aanwezig en kunnen zich overal verspreiden. Schimmels voelen zich het best in een vochtige, warme organische omgeving. In het beginstadium zijn schimmels met het blote oog niet te zien, zodat ze zich onzichtbaar kunnen uitbreiden.

Bij schimmels moet men in eerste instantie de oorzaak van de vochtigheid oplossen. Onzichtbare schimmels, bijvoorbeeld achter meubels, vloerbedekking of gordijnen zijn herkenbaar door een muffe, aardse geur.

Schimmels zijn ware overlevers en zijn goed bestand tegen verschillende omstandigheden zoals extreme droogte, warmte en vorst. Ook droge schimmelplekken moeten worden behandeld omdat deze bij blootstelling aan vocht opnieuw opleven.

 

Schimmels en gezondheid:

Bij schimmel is voorzichtigheid geboden: De donkere vlekken zijn niet alleen optisch een probleem maar sommige schimmels kunnen, buiten dat ze schade aan het oppervlak veroorzaken, ook leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Schimmels zijn in lage concentraties niet gevaarlijk voor gezonde mensen, maar als de concentraties hoger worden, door gunstige omstandigheden voor schimmels, wordt het zelfs voor gezonde mensen een probleem.

De sporen van schimmels verplaatsen zich door de lucht en kunnen allergische reacties veroorzaken aan neus, keel en bronchiën. Dit kan zich uiten in de vorm van een loopneus, ademhalingsproblemen en gaat soms gepaard met hoesten en jeukende gezwollen ogen. Sommige schimmelsoorten vormen een gif genaamd microtoxine dat zich door de lucht verspreid. Bij inademing kan dit leiden tot irritatie van de slijmvliezen en luchtwegen, en kan zelfs ontstekingen veroorzaken in de longen of het immuunsysteem aantasten. Wanneer er donkere schimmelvlekken op de wand zichtbaar worden, zijn mensen zich er pas van bewust dat er een probleem is.

 

Oorzaken van schimmelvorming:

  Constructie fouten: Schimmels houden van vocht. Vochtige plekken in en om het huis kunnen ontstaan door constructiefouten. Bijv. door waterschade, niet goed gedroogde nieuwbouw, thermische bruggen, scheuren in het metselwerk, verschoven dakpannen verstopte of overstromende dakgoten of optrekkend vocht door ontbrekende of slecht werkende horizontale bruggen.

Ventilatie: Door niet goede ventilatie/verwarming verhoudingen. Veel mensen onderschatten de hoeveel vocht die dagelijks wordt uitgestoten. Zo ontstaat door douchen wel 1,5 L vocht, en ieder mens geeft wel 1L vocht af per nacht. Planten scheiden gietwater uit en door koken of het drogen van de was in huis worden nog enkele liters water verdampt in de lucht.

Dit vocht moet door middel van goede ventilatie afgevoerd worden. Zonder goede verwarming helpt ventilatie niet, omdat warme lucht meer vocht opneemt dan koude en zodoende ook meer vocht afvoert.

  Nog enkele tips ter voorkoming van schimmelvorming:

-          Vocht van koken en douchen direct afvoeren.

-          Meubels niet tegen buitenmuren plaatsen

-          Gebruik van dampopen bouwmaterialen

-          Relatieve luchtvochtigheid dient ca 50% te bedragen.

-          Verwarm binnenruimten gelijkmatig.

Verwijderen van schimmels

 

Het verwijderen van bestaande schimmels met Auro Pursan anti-schimmelsysteem:

Traditionele middelen tegen schimmels bevatten vaak ongezonde chloorverbindingen, en dat brengt weer andere gezondheidsrisico’s met zich mee.

AURO biedt een alternatief systeem aan, dat zonder chloor of andere giftige stoffen toch doeltreffend het schimmelprobleem aanpakt.

Het chloorvrije alternatief van AURO heet Pur-san3 en in een handige box zijn alle producten aanwezig, om schimmels te bestrijden en het oppervlak te beschermen.

 

Stap 1:

Verwijderen van de aanwezige schimmels met Auro schimmelverwijderaar nr. 412:

Dit is een actieve gel voor de grondige verwijdering van schimmels en schimmelsporen op tegels, hout en kunststof. Voor binnen en buiten. Zeer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Aangetaste oppervlakken gelijkmatig besproeien, min. 1 uur laten inwerken. Bij sterke aantasting langer (bijv. 1 nacht). Met zachte borstel of spons afnemen en losse resten verwijderen. Met vochtige doek of spons grondig afnemen.

Stap 2:

Schimmelgroei stoppen met Auro Schimmelstop nr. 412:

Stopt de schimmelbesmetting op een effectieve en voor het oppervlak zachte manier. Schimmel-Stop werkt op basis van duurzame inhoudsstoffen, voorkomt herbesmetting door de lange werkingsduur en is chloorvrij.

Nevelen, 15 minuten laten inwerken, met vochtige doek afnemen. Gladde oppervlakken (bijv. aardewerk, tegels) met water afwassen; op poreuze oppervlakken (bijv. behang, wanden) nog eens nevelen en laten drogen. Kan op schimmelgevoelige plekken preventief op grote oppervlakken onder muurverf worden aangebracht. Voor het overschilderen laten drogen. Overschilderbaar met alle Auro muurverven.

 

Stap 3:

Overschilderen met Muurverf Anti schimmel Nr 327:

Preventieve bescherming tegen schimmelvorming op muren en plafonds binnen. Ademende goed dekkende witte muurverf. Eventueel aan te kleuren met Auro Kalkverfmengkleur nr. 350. (hierdoor kan wel iets van de eigenschappen van de verf verloren gaan)

 

 

Hou jij ook zo van tuinieren? Ben jij ook het liefst de hele dag in de tuin bezig? Het is november en het begint langzaam weer kouder te worden in Nederland. Het aantal lichturen wordt minder en voor je het weet ligt er dik pak sneeuw in de tuin. Ondanks dat het kouder wordt hebben we een prachtige zomer gehad dit jaar met veel zonuren. Doordat het zo’n mooie zomer geweest is in ons land hebben we veel kunnen doen in de tuin. Tuinplanten kopen en planten, bomen snoeien, grasmaaien en nog veel meer. Maar hoe weet je nou wanneer je een boom kan snoeien of wanneer je kan grasmaaien of welke planten winterbestendig zijn?
Leonard Cohen zong vroeger over november: New York is cold but I like where I’m living… Inderdaad een maand waarin het koud kan zijn, maar ook even goed nog zeer aangenaam. Oké, de jas of vest kan er bij aan, maar op een droge dag valt er nog prima te klussen in en om het huis. De maand november is bij uitstek ieder jaar net als februari trouwens perfect om een aantal zaken in orde te maken.
Uit milieuoverwegingen, praktisch oogpunt of een financieel motief, het maakt eigenlijk niet uit waarom je het doet. Composteren in eigen beheer heeft voordelen. Het is toch ook zonde om al dat keukenafval en die tuinresten eerst in de container te gooien, het af te laten voeren naar een composteerbedrijf en dan later je eigen afval terug te kopen in de vorm van compost?
Bosbessen noem ik ze, eigenlijk zijn het blauwe bessen. Ik heb vier struiken staan, waarvan er twee een naam hebben: ‘Blue crop’ en ‘Goldtraube 71’. Van juli tot november kan ik deze gezonde, smakelijke blauwe bessen oogsten.
Als je erover nadenkt om een vijver aan te leggen dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. Zelf een vijver aanleggen begint met een goede voorbereiding . Zo moet je allereerst goed nadenken over de grootte en de vorm van je vijver. Je kunt namelijk een heleboel dingen zelf doen, maar een vijver aanleggen is niet zomaar even gedaan. Zo moet je een goed plan hebben en je hebt ook het een en ander nodig als het aankomt op vijverproducten. Hieronder lees je hoe je op de juiste manier een vijver kan aanleggen
In een duurzame tuin zijn alleen materialen gebruikt die duurzaam zijn. Dat betekent dat ze niet belastend zijn voor het milieu en een lange levensduur hebben. Er worden bewuste keuzes gemaakt, water en energie bespaard, en goed gezorgd voor grond en dieren. Een duurzame tuin is zowel op een klein balkon, als een tuin met vele hectaren grond te realiseren. In dit blog gaan we je tips geven over hoe jij je tuin het beste duurzaam kunt maken!
Zaaien, voorzaaien, verspenen, wieden, uitdunnen en oogsten. In mei is het lekker druk en met wat geluk ook erg mooi weer. Een fijne tijd om van de tuin te genieten.
De laurier is als struik te planten maar ook prachtig om er een haag van te planten. De laurier is een wintergroene struik, hierdoor prima geschikt voor een haag die u zomer en winter privacy bied. De grote glanzende bladeren vormen al snel een dichte groene haag. Wel is het een snelgroeiende struik
Snoeien en knotten is van alle tijden. Door de eeuwen heen hebben we altijd de drang gehad om bomen te vormen, in model te brengen. Door de eeuwen heen hebben we ook geleerd dat vrijwel elke boom te snoeien is. Enig voorbehoud is dat de boom van nature een herstellend vermogen heeft. Welk gereedschap bij het knotten en vormen van bomen het best te gebruiken is, hangt af van de boom.
Altijd al willen weten wat er in deze tijd van het jaar gesnoeid kan worden en met welk gereedschap dit het beste kan gebeuren? Lees dan de februari tuinblog van Claudia Reina bekend van emagazine "Smultuin". Claudia legt uit hoe fruitbomen, kleinfruit, hazelnoot, vlinderstruiken en rozen gesnoeid moeten worden.
Januari, een mooie maand om te bezinnen op het nieuwe jaar. Juist op die momenten kan de natuur ons hierbij helpen

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2018 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.