Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

December 2018: MGO Kleding

05 december 2018

MGO is nog een écht Nederlands familiebedrijf! Wat in 1989 begon als outdoor-kleding avontuur, is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van casual outdoor kleding voor een brede doelgroep.

December 2018: MGO Kleding

Het bedrijf MGO (Mongo) – De Geschiedenis

Vader Jan van den Berg begon het bedrijf uit pure passie voor outdoor waxkleding. Er was in die tijd een wildgroei aan mogelijkheden én kwaliteiten. Jan was ervan overtuigd dat hij met zijn duidelijke visie en kennis op dit gebied een verandering teweeg kon brengen die zou resulteren in een kleding programma van zeer hoge kwaliteit. Buitenleven en outdoor kleding was destijds een kleding segment voor paardenliefhebbers, jagers en hondenbezitters.

Inmiddels is deze kleding, mede dankzij onze inspanningen, voor een breed publiek toegankelijk. Waar in het verleden Wax stond voor ‘zwaar en stug’, is het tegenwoordig soepel, licht en heel goed als casual kleding te dragen.

Nu wordt het bedrijf geleid door dochter Margot. Zij heeft de collectie verder uitgebreid en een duidelijke marketing strategie uitgerold onder de naam MGO “Top of Mind”. Hierbij spelen merkbeleving, comfort en kwaliteit een hoofdrol

Tegenwoordig is het authentieke waxproduct met behulp van nieuwe materialen en inzichten geïnnoveerd tot een soepel en gemakkelijk te dragen product. Tegelijkertijd is de prijs steeds interessanter geworden door verbeterde productietechnieken, dit alles in nauwe samenwerking met onze producenten.

Kwaliteit en duurzaamheid

MGO kleding is niet zomaar kleding. Ieder kleding stuk wordt zorgvuldig ontworpen en geproduceerd, dit alles in eigen beheer van MGO conform de kwaliteitsstandaard en merkbeleving. Kwaliteit gaat boven alles. De kleding wordt in Europa gemaakt en de fabriek voldoet aan de Europese wet en regelgeving en voorziet op alle manieren in een goede werkplek voor de medewerkers die aan de kleding werken. Allen zo kan constante kwaliteit gegarandeerd worden.  Het beste werk wordt geleverd als men plezier en betrokkenheid heeft bij het bedrijf. MGO biedt dus een eerlijk en duurzaam product.

Vanwege bovenstaande past MGO bij De Wiltfang. Kwaliteit en duurzaamheid zijn de kern woorden waarom De Wiltfang ervoor gekozen heeft om MGO op te nemen in haar assortiment.

Kom een keer in onze showroom de kleding bekijken, passen en voelen of bestel online.

Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.
Om planten tegen vorst, wind en regen te beschermen kun je ze inpakken. De meeste planten kun je beschermen met een constructie van stokken en jute, met daartussen wat stro en droog blad. Sommige planten moet je bij -5 °C inpakken
Het najaar is dé tijd om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wil genieten van een kleurrijke tuin. In oktober en november zijn de beste maanden om lentebloeiende bloembollen te planten. Het is een klein klusje en vanaf januari kun je al genieten van de eerste bloeiers.
Het is belangrijk om de dakgoten regelmatig schoon te maken, want als de goten niet doorstromen kunnen deze overstromen of zelfs voor lekkage zorgen. Het is belangrijk om minimaal 1 keer per jaar de dakgoten schoon te maken. Afhankelijk van de omgeving waar je woont, veel bomen of open vlakte. Wanneer de herfst zijn intrede doet is het verstandig om van te voren de dakgoot te inspecteren en schoon te maken.
Vanaf juli tot eind september en wellicht begin oktober als het weer zacht blijft kan je gaan oogsten of plukken oftewel het plukseizoen is begonnen. Bloemen, appels, pruimen, peren, aardbeien, …..
Heb je last van een verwoeste tuin na harde windvlagen of regenbuien? Een plantensteun kan de oplossing zijn tegen de vernieling van de planten in de tuin. Help de planten met wat stevigheid. Op deze manier ben je de storm voor en zorg je ervoor dat de tuin vol staat met sterke vaste planten. De plantensteunen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten om de planten een steun te geven die de plant nodig heeft.
Zomer 2018: regentonnen bleven leeg en op veel plaatsen was er een sproeiverbod. Bloeiende borders hebben het vorige jaar zwaar gehad en op veel plaatsen lagen de planten er slap en verwelkt bij. Liefhebbers van bloeiende planten kijken met lede ogen naar de droge lente van dit jaar. Krijgen we weer een zomer met extreem warme temperaturen? Hoe zorgen we voor mooie borders bij dit soort warme, droge zomers?
Iedere tuinliefhebber krijgt er mee te maken; het bewateren van de tuin. Met een mooie gieter langs de potten en perken lopen, is natuurlijk heel idyllisch maar bij een grotere tuin is dat een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er een heleboel soorten sproeihulpen in omloop. Voor iedere tuineigenaar wat wils.
Wil jij je komende zomer niet ergeren aan mossig gazon, met hier en daar een kale plek en paardenbloemen? Natuurlijk vraagt dit een beetje aandacht en tijdsinvestering, maar de weg naar een mooi groen gazon is niet lang en ingewikkeld. Begin vandaag met onderstaande tips en je buren zeggen deze zomer; het gras bij de buren is groener!
Eetbare bloemen zijn hip! Ze maken ieder gerecht tot iets feestelijks. Bloemblaadjes van rozen en viooltjes geven een vrolijke aanblik. Maar ook als kruid in een gerecht kunnen bloemen een extra dimensie toevoegen. Proef of de smaak meer honingachtig is of pittig en probeer het eens uit!
Ben je ook graag in de winter met tuinplanten bezig, maar hou je niet van nat weer? Wil je in alle seizoenen graag groenten uit eigen tuin, maar woon je in Nederland? Je hebt mediterrane planten, maar je vindt de winterhoezen geen sieraad voor je tuin? Dan is een tuinkas wellicht een mooie oplossing voor jou.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.