Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Eten uit eigen moestuin – De Courgette

23 juni 2020

Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.


Courgette soep

Een lekkere courgettesoep is heel makkelijk om te maken én kun je heel makkelijk aan dieetwensen aanpassen. Te maken voor vegans, vegetariërs en alleseters.

Ingrediënten voor 4 kommen soep

2 courgettes
Teentje knoflook
Ui
Water, ongeveer 800 ml
Olijfolie 
Groentebouillonblokjes voor 800 ml bouillon
Optioneel voor wat pit een rode peper
Optioneel geitenkaas, dan is het gerecht niet meer veganistisch
Optioneel zalmsnippers, dan is het gerecht niet meer vegetarisch

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer, blender of vergelijkbaar

Bereiding

1.   Snijd de courgette in grove blokken. Snijd de ui in fijne stukjes. Snijd de knoflook fijn of gebruik een pers. Snijd eventueel de rode peper in fijne ringen.

2.   Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook

3.   Voeg de courgette toe en bak even aan. Eventueel ook de peper.

4.   Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat koken tot de courgette zacht is.

5.   Pureer met staafmixer of blender tot een glad geheel, naar eigen voorkeur kun je dit een dichtere massa houden

6.   Schenk uit in 4 grote soepkommen. Garneer eventueel met de geitenkaas of zalm.

Gevulde courgette

Hierin kun je eindeloos variëren, voeg vlees toe, noten, kaas, nog meer groente… opties zat! Dit keer delen we een gevulde courgette met feta. Heerlijk en licht verteerbaar. Fijn met zomerse temperaturen.

Ingrediënten voor 2 personen

2 courgettes
Feta, 100 gram
Ongezouten, ongebrande noten, handje vol
Geraspte kaas (ter garnering)
Gezeefde tomaten
Knoflook
Ui
Verse Italiaanse kruiden (of gebruik gedroogde uit een potje)

Benodigdheden

Ovenschaal

Bereidingswijze

1.   Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de courgettes doormidden en hol het vruchtvlees uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ui fijn en knoflook in stukken of gebruik een knoflookpers.

2.   Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe en bak aan. Haal van het vuur.

3.   Verkruimel de feta en maak de noten fijn(er). Snijd de kruiden fijn. Schep de feta, noten en kruiden door het vruchtvlees en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4.   Schep het mengsel in de uitgeholde courgettes en leg deze in een ovenschaal. Bestrooi met een handje vol geraspte kaas. 

5.   Bak ongeveer 20 minuten in de oven en serveer! 

Tip: Ook vrolijk om te maken met een bolcourgette! Snijdt dan het kopje eraf en hol de bolcourgette uit. Kopje apart garen in de oven, met een beetje olijfolie! 

Wat is het een heerlijke nazomer. Begon september een beetje waterig, nu lopen we weer in onze korte broek of jurk lekker buiten of zitten we 's avonds tot laat buiten rond het vuur. Van dat heerlijke weer willen we natuurlijk extra lang genieten, maar hoe zorg je dat je tuin ook om te genieten blijft? Met deze tips ben je al een eind op weg.
Het is september, de zomer is nu tegen zijn eind. We genieten van de tuin tijdens de dagen dat er nog lekker weer is, maar maken ons ook klaar voor de start van de herfst. De laatste jaren lijkt het wel alsof de zomer een beetje opschuift, dus we kunnen gelukkig nog wel lekker in de tuin aan de slag en deze alvast voorbereiden voor het najaar. Bijvoorbeeld door het snoeien van de beplanting. Welke planten en bomen je het beste kan snoeien in september? We zetten het op een rijtje.
Op het moment zien we alleen maar leuke, verrukkelijke berichten over verse oogst voorbij komen. Mensen die bezig zijn met oogsten, bakken, inmaken, invriezen en ga zo maar door. Wat doe je nou met je oogst, zeker als je zoveel hebt, dat je het niet in één keer op kunt eten? Dat zochten we voor je uit!
Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.
Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.
Nu op vakantie naar het buitenland er voor heel veel mensen niet in zit, zijn we op zoek naar alternatieven in ons eigen land. Gelukkig is daar genoeg moois te vinden. Met de zomerperiode voor de deur geven wij een aantal tips van kasteeltuinen die écht een bezoekje waard zijn.
Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.