Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Januari 2016: AURO muurverven

04 januari 2016

Naast een uitgebreid assortiment aan ecologische verven en onderhoudsmiddelen voor uw tuinmeubilair en tuinhuis kunt u bij De Wiltfang® ook terecht voor muurverven. De Wiltfang® kiest bewust voor duurzame en ecologische producten en in samenwerking met Auro Natuurverven hebben wij een mooi assortiment muurverven in ons pakket.

Januari 2016: AURO muurverven

Wat is ecologische muurverf?

Ecologische muurverf bevat enkel natuurlijke bestanddelen. Natuurverf is gemaakt van onschadelijke, natuurlijke en zoveel mogelijk herwinbare producten. Hierbij kunt u denken aan lijnolie, zetmeel, bijenwas, krijt, cellulose, natuurlijke aarde- en mineraalpigmenten.

Wat is het verschil met “gewone” latex?

In tegenstelling tot natuurlijke muurverven wordt  het bindmiddel (acrylaat) van latex gewonnen uit bewerkte aardolie, waardoor er na droging van de latex feitelijk en niet ademend laagje “plastic” overblijft.

Wat zijn de voordelen van muurverf op natuurlijke basis:

-          Optimale dekking en verwerkbaarheid, damp open en in schrobvaste kwaliteit leverbaar

-          De leefkwaliteit van een ruimte verbetert door het aanbrengen van natuurverf. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor een gezonde en meer ontspannen leefomgeving.

-          Auro muurverf is damp-open, d.w.z. laat de muren ademen, dit in tegenstelling tot de meeste synthetische muurverven. De muren behouden zo hun rol van buffer en vochtregulator voor het omgevingsvocht.

-          Auro muurverf is niet duurder dan muurverf op acrylbasis.

-          Auro muurverven zijn antistatisch en brengen daardoor rust in een ruimte. Ze trekken hierdoor ook veel minder of geen stof aan. Dit in tegenstelling tot de reguliere muurverven op acryl basis, die zich statisch opladen en daardoor veel stofdeeltjes aantrekken. Dit kan vermoeidheid veroorzaken en de muren worden sneller vuil.

-          Auro: beter voor de gezondheid en het milieu. Bij beroepsschilders is hogere aanwezigheid van huidaandoeningen en hersenletsels vastgesteld bij gebruik van verf met synthetische bestanddelen. Daarnaast blijven er bij verf met synthetische bestanddelen nog lang na het aanbrengen schadelijke stoffen vrijkomen .

Wereldprimeur!

Auro is er in 2015 als eerste in geslaagd om een nieuw bindmiddel te ontwikkelen met unieke eigenschappen: Replebin.

Gebaseerd op Replebin heeft Auro muurverven op natuurlijke basis met een totale nieuwe kwaliteitsnorm ontwikkeld:

Auro Porseleinwit nr. 321

-          Natuurhars dispersie muurverf

-          Oplosmiddelvrij

-          Geschikt voor vrijwel alle ondergronden binnen

-          Drupt en spat niet

-          Helder wit en niet vergelend

-          Goed afwasbaar

-          Dampopen/ ademend

-          Goede dekking

Auro Plantodecor Premium Projectmuurverf nr 524

-          Super dekkracht

-          Schrob vast

-          Zeer hoge witgraad

-          Dampopen/ademend

-          Geschikt voor alle ondergronden binnen

-          Oplosmiddelvrij

-          Helderwit en niet vergelend

Meer informatie over deze en andere muurverven van Auro kunt u terugvinden op onze website

 

Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.
Om planten tegen vorst, wind en regen te beschermen kun je ze inpakken. De meeste planten kun je beschermen met een constructie van stokken en jute, met daartussen wat stro en droog blad. Sommige planten moet je bij -5 °C inpakken
Het najaar is dé tijd om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wil genieten van een kleurrijke tuin. In oktober en november zijn de beste maanden om lentebloeiende bloembollen te planten. Het is een klein klusje en vanaf januari kun je al genieten van de eerste bloeiers.
Het is belangrijk om de dakgoten regelmatig schoon te maken, want als de goten niet doorstromen kunnen deze overstromen of zelfs voor lekkage zorgen. Het is belangrijk om minimaal 1 keer per jaar de dakgoten schoon te maken. Afhankelijk van de omgeving waar je woont, veel bomen of open vlakte. Wanneer de herfst zijn intrede doet is het verstandig om van te voren de dakgoot te inspecteren en schoon te maken.
Vanaf juli tot eind september en wellicht begin oktober als het weer zacht blijft kan je gaan oogsten of plukken oftewel het plukseizoen is begonnen. Bloemen, appels, pruimen, peren, aardbeien, …..
Heb je last van een verwoeste tuin na harde windvlagen of regenbuien? Een plantensteun kan de oplossing zijn tegen de vernieling van de planten in de tuin. Help de planten met wat stevigheid. Op deze manier ben je de storm voor en zorg je ervoor dat de tuin vol staat met sterke vaste planten. De plantensteunen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten om de planten een steun te geven die de plant nodig heeft.
Zomer 2018: regentonnen bleven leeg en op veel plaatsen was er een sproeiverbod. Bloeiende borders hebben het vorige jaar zwaar gehad en op veel plaatsen lagen de planten er slap en verwelkt bij. Liefhebbers van bloeiende planten kijken met lede ogen naar de droge lente van dit jaar. Krijgen we weer een zomer met extreem warme temperaturen? Hoe zorgen we voor mooie borders bij dit soort warme, droge zomers?
Iedere tuinliefhebber krijgt er mee te maken; het bewateren van de tuin. Met een mooie gieter langs de potten en perken lopen, is natuurlijk heel idyllisch maar bij een grotere tuin is dat een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er een heleboel soorten sproeihulpen in omloop. Voor iedere tuineigenaar wat wils.
Wil jij je komende zomer niet ergeren aan mossig gazon, met hier en daar een kale plek en paardenbloemen? Natuurlijk vraagt dit een beetje aandacht en tijdsinvestering, maar de weg naar een mooi groen gazon is niet lang en ingewikkeld. Begin vandaag met onderstaande tips en je buren zeggen deze zomer; het gras bij de buren is groener!
Eetbare bloemen zijn hip! Ze maken ieder gerecht tot iets feestelijks. Bloemblaadjes van rozen en viooltjes geven een vrolijke aanblik. Maar ook als kruid in een gerecht kunnen bloemen een extra dimensie toevoegen. Proef of de smaak meer honingachtig is of pittig en probeer het eens uit!
Ben je ook graag in de winter met tuinplanten bezig, maar hou je niet van nat weer? Wil je in alle seizoenen graag groenten uit eigen tuin, maar woon je in Nederland? Je hebt mediterrane planten, maar je vindt de winterhoezen geen sieraad voor je tuin? Dan is een tuinkas wellicht een mooie oplossing voor jou.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.