Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Januari 2016: AURO muurverven

04 januari 2016

Naast een uitgebreid assortiment aan ecologische verven en onderhoudsmiddelen voor uw tuinmeubilair en tuinhuis kunt u bij De Wiltfang® ook terecht voor muurverven. De Wiltfang® kiest bewust voor duurzame en ecologische producten en in samenwerking met Auro Natuurverven hebben wij een mooi assortiment muurverven in ons pakket.

Januari 2016: AURO muurverven

Wat is ecologische muurverf?

Ecologische muurverf bevat enkel natuurlijke bestanddelen. Natuurverf is gemaakt van onschadelijke, natuurlijke en zoveel mogelijk herwinbare producten. Hierbij kunt u denken aan lijnolie, zetmeel, bijenwas, krijt, cellulose, natuurlijke aarde- en mineraalpigmenten.

Wat is het verschil met “gewone” latex?

In tegenstelling tot natuurlijke muurverven wordt  het bindmiddel (acrylaat) van latex gewonnen uit bewerkte aardolie, waardoor er na droging van de latex feitelijk en niet ademend laagje “plastic” overblijft.

Wat zijn de voordelen van muurverf op natuurlijke basis:

-          Optimale dekking en verwerkbaarheid, damp open en in schrobvaste kwaliteit leverbaar

-          De leefkwaliteit van een ruimte verbetert door het aanbrengen van natuurverf. De natuurlijke grondstoffen zorgen voor een gezonde en meer ontspannen leefomgeving.

-          Auro muurverf is damp-open, d.w.z. laat de muren ademen, dit in tegenstelling tot de meeste synthetische muurverven. De muren behouden zo hun rol van buffer en vochtregulator voor het omgevingsvocht.

-          Auro muurverf is niet duurder dan muurverf op acrylbasis.

-          Auro muurverven zijn antistatisch en brengen daardoor rust in een ruimte. Ze trekken hierdoor ook veel minder of geen stof aan. Dit in tegenstelling tot de reguliere muurverven op acryl basis, die zich statisch opladen en daardoor veel stofdeeltjes aantrekken. Dit kan vermoeidheid veroorzaken en de muren worden sneller vuil.

-          Auro: beter voor de gezondheid en het milieu. Bij beroepsschilders is hogere aanwezigheid van huidaandoeningen en hersenletsels vastgesteld bij gebruik van verf met synthetische bestanddelen. Daarnaast blijven er bij verf met synthetische bestanddelen nog lang na het aanbrengen schadelijke stoffen vrijkomen .

Wereldprimeur!

Auro is er in 2015 als eerste in geslaagd om een nieuw bindmiddel te ontwikkelen met unieke eigenschappen: Replebin.

Gebaseerd op Replebin heeft Auro muurverven op natuurlijke basis met een totale nieuwe kwaliteitsnorm ontwikkeld:

Auro Porseleinwit nr. 321

-          Natuurhars dispersie muurverf

-          Oplosmiddelvrij

-          Geschikt voor vrijwel alle ondergronden binnen

-          Drupt en spat niet

-          Helder wit en niet vergelend

-          Goed afwasbaar

-          Dampopen/ ademend

-          Goede dekking

Auro Plantodecor Premium Projectmuurverf nr 524

-          Super dekkracht

-          Schrob vast

-          Zeer hoge witgraad

-          Dampopen/ademend

-          Geschikt voor alle ondergronden binnen

-          Oplosmiddelvrij

-          Helderwit en niet vergelend

Meer informatie over deze en andere muurverven van Auro kunt u terugvinden op onze website

 

Bosbessen noem ik ze, eigenlijk zijn het blauwe bessen. Ik heb vier struiken staan, waarvan er twee een naam hebben: ‘Blue crop’ en ‘Goldtraube 71’. Van juli tot november kan ik deze gezonde, smakelijke blauwe bessen oogsten.
Als je erover nadenkt om een vijver aan te leggen dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. Zelf een vijver aanleggen begint met een goede voorbereiding . Zo moet je allereerst goed nadenken over de grootte en de vorm van je vijver. Je kunt namelijk een heleboel dingen zelf doen, maar een vijver aanleggen is niet zomaar even gedaan. Zo moet je een goed plan hebben en je hebt ook het een en ander nodig als het aankomt op vijverproducten. Hieronder lees je hoe je op de juiste manier een vijver kan aanleggen
In een duurzame tuin zijn alleen materialen gebruikt die duurzaam zijn. Dat betekent dat ze niet belastend zijn voor het milieu en een lange levensduur hebben. Er worden bewuste keuzes gemaakt, water en energie bespaard, en goed gezorgd voor grond en dieren. Een duurzame tuin is zowel op een klein balkon, als een tuin met vele hectaren grond te realiseren. In dit blog gaan we je tips geven over hoe jij je tuin het beste duurzaam kunt maken!
Zaaien, voorzaaien, verspenen, wieden, uitdunnen en oogsten. In mei is het lekker druk en met wat geluk ook erg mooi weer. Een fijne tijd om van de tuin te genieten.
De laurier is als struik te planten maar ook prachtig om er een haag van te planten. De laurier is een wintergroene struik, hierdoor prima geschikt voor een haag die u zomer en winter privacy bied. De grote glanzende bladeren vormen al snel een dichte groene haag. Wel is het een snelgroeiende struik
Snoeien en knotten is van alle tijden. Door de eeuwen heen hebben we altijd de drang gehad om bomen te vormen, in model te brengen. Door de eeuwen heen hebben we ook geleerd dat vrijwel elke boom te snoeien is. Enig voorbehoud is dat de boom van nature een herstellend vermogen heeft. Welk gereedschap bij het knotten en vormen van bomen het best te gebruiken is, hangt af van de boom.
Altijd al willen weten wat er in deze tijd van het jaar gesnoeid kan worden en met welk gereedschap dit het beste kan gebeuren? Lees dan de februari tuinblog van Claudia Reina bekend van emagazine "Smultuin". Claudia legt uit hoe fruitbomen, kleinfruit, hazelnoot, vlinderstruiken en rozen gesnoeid moeten worden.
Januari, een mooie maand om te bezinnen op het nieuwe jaar. Juist op die momenten kan de natuur ons hierbij helpen

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2018 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.
Hulp nodig of opmerkingen? Klik hier!