Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Juli 2019: Tips voor het gebruik van plantensteunen

24 juni 2019

Heb je last van een verwoeste tuin na harde windvlagen of regenbuien? Een plantensteun kan de oplossing zijn tegen de vernieling van de planten in de tuin. Help de planten met wat stevigheid. Op deze manier ben je de storm voor en zorg je ervoor dat de tuin vol staat met sterke vaste planten. De plantensteunen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten om de planten een steun te geven die de plant nodig heeft.

Juli 2019: Tips voor het gebruik van plantensteunen

5 Tips voor het gebruik van de plantensteun

Tip 1:
Zorg ervoor bij het vastmaken van de planten dat je ze niet te strak vastmaakt. Als ze te strak vast zijn gemaakt is er nog steeds de mogelijkheid dat ze gaan knakken en dat wil je juist proberen te voorkomen. Zorg er dus voor dat ze nog wat flexibiliteit hebben.
 
Tip 2:
Niet bevestigen met scherpe draden zoals bijvoorbeeld ijzerdraad. Deze zouden kunnen gaan snijden en er zo voor kunnen zorgen dat de planten beschadigd raken en ze zo niet gezond verder gaan groeien. Gebruik "zachte" bindmateriaal.
 
Tip 3:
Hoe eerder je begint met het steunen van de plant hoe eerder er niets meer te zien is van het hulpmateriaal wat je gebruikt hebt.
 
Tip 4:
Het beste is het kiezen voor een sterke stevige plantensteun van goed materiaal. Op deze manier zorg je ervoor dat je de plantensteun voor lange tijd kunt gebruiken en je niet telkens een nieuwe hoeft aan te schaffen.
 
Tip 5:
Als je de planten een plaatsje wilt geven let dan op welke planten je naast elkaar zet. Als je planten naast elkaar zet die ongeveer dezelfde groei snelheid en groei lengte hebben dan kan dit ervoor zorgen dat de planten elkaar steun gaan geven.

Ons aanbod

Je hebt bij ons de mogelijkheid om de plantensteunen te bestellen in half rond en de engelse "link stakes". De plantensteunen zijn er in de maten 70 x 40 cm of/en 100 x 40 cm en zitten in de verpakking van 5 stuks bij elkaar. 

De Engelse plantensteunen kan je aan elkaar bevestigen "(linken"). Je kan er een lange slinger van maken of welke vorm past bij het ondersteunen van je planten.De Engelse en halfronde plantensteunen zijn gemaakt van gecoat metaal en zullen daardoor niet roesten en kunnen gedurende het hele jaar gewoon buiten blijven staan. Het is eenvoudig om het in de tuin te plaatsen en dit is voor uw planten de beste keuze. De plantensteunen zorgen voor de ideale steun voor uw planten.

De plantsteun spiraalmodel of klimspiraal zijn van gegalvaniseerd draad. De spiraalmodel zorgt dat de plant bij elkaar blijft. De plant draai je als het ware in de spiraal als steun. De klimspiraal, de naam zegt het al, is geschikt voor de klimplanten. Deze spiraal kan je bovenin de bamboestok bevestigen en naar beneden trekken waar je deze kan vastmaken in de grond met bijgeleverde grondpen.  

Ook hebben wij de tomatenspiraal die er voor zorgt dat als de tomatenplanten te groot er steun wordt gegeven aan het te grote gewicht van de vruchten. Deze tomatenspiralen zijn gemaakt van verzinkt metalen stokken met een spiraalvorm. Hierdoor zorgt u ervoor dat de tomaten kunnen groeien op de beste manier.

Voor groter planten en een beetje "engelse allure" in de tuin hebben wij  obelisken, rozenbogen en loofgangen in ons assortiment. De obelisken zijn er in piramide vorm, rond of recht, welke het beste bij jouw tuin en/of plant past. De rozenbogen en loofgangen zijn er in verschillende maten en mogelijkheden. Meer weten neem dan contact met ons op.

We hebben ook eenvoudige mooie rozenbogen in ons assortiment in een klassieke stijl of in gotische stijl. Deze zijn weerbestendig en een blikvanger in elke tuin. 

Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.