Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Juli 2019: Tips voor het gebruik van plantensteunen

24 juni 2019

Heb je last van een verwoeste tuin na harde windvlagen of regenbuien? Een plantensteun kan de oplossing zijn tegen de vernieling van de planten in de tuin. Help de planten met wat stevigheid. Op deze manier ben je de storm voor en zorg je ervoor dat de tuin vol staat met sterke vaste planten. De plantensteunen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten om de planten een steun te geven die de plant nodig heeft.

Juli 2019: Tips voor het gebruik van plantensteunen

5 Tips voor het gebruik van de plantensteun

Tip 1:
Zorg ervoor bij het vastmaken van de planten dat je ze niet te strak vastmaakt. Als ze te strak vast zijn gemaakt is er nog steeds de mogelijkheid dat ze gaan knakken en dat wil je juist proberen te voorkomen. Zorg er dus voor dat ze nog wat flexibiliteit hebben.
 
Tip 2:
Niet bevestigen met scherpe draden zoals bijvoorbeeld ijzerdraad. Deze zouden kunnen gaan snijden en er zo voor kunnen zorgen dat de planten beschadigd raken en ze zo niet gezond verder gaan groeien. Gebruik "zachte" bindmateriaal.
 
Tip 3:
Hoe eerder je begint met het steunen van de plant hoe eerder er niets meer te zien is van het hulpmateriaal wat je gebruikt hebt.
 
Tip 4:
Het beste is het kiezen voor een sterke stevige plantensteun van goed materiaal. Op deze manier zorg je ervoor dat je de plantensteun voor lange tijd kunt gebruiken en je niet telkens een nieuwe hoeft aan te schaffen.
 
Tip 5:
Als je de planten een plaatsje wilt geven let dan op welke planten je naast elkaar zet. Als je planten naast elkaar zet die ongeveer dezelfde groei snelheid en groei lengte hebben dan kan dit ervoor zorgen dat de planten elkaar steun gaan geven.

Ons aanbod

Je hebt bij ons de mogelijkheid om de plantensteunen te bestellen in half rond en de engelse "link stakes". De plantensteunen zijn er in de maten 70 x 40 cm of/en 100 x 40 cm en zitten in de verpakking van 5 stuks bij elkaar. 

De Engelse plantensteunen kan je aan elkaar bevestigen "(linken"). Je kan er een lange slinger van maken of welke vorm past bij het ondersteunen van je planten.De Engelse en halfronde plantensteunen zijn gemaakt van gecoat metaal en zullen daardoor niet roesten en kunnen gedurende het hele jaar gewoon buiten blijven staan. Het is eenvoudig om het in de tuin te plaatsen en dit is voor uw planten de beste keuze. De plantensteunen zorgen voor de ideale steun voor uw planten.

De plantsteun spiraalmodel of klimspiraal zijn van gegalvaniseerd draad. De spiraalmodel zorgt dat de plant bij elkaar blijft. De plant draai je als het ware in de spiraal als steun. De klimspiraal, de naam zegt het al, is geschikt voor de klimplanten. Deze spiraal kan je bovenin de bamboestok bevestigen en naar beneden trekken waar je deze kan vastmaken in de grond met bijgeleverde grondpen.  

Ook hebben wij de tomatenspiraal die er voor zorgt dat als de tomatenplanten te groot er steun wordt gegeven aan het te grote gewicht van de vruchten. Deze tomatenspiralen zijn gemaakt van verzinkt metalen stokken met een spiraalvorm. Hierdoor zorgt u ervoor dat de tomaten kunnen groeien op de beste manier.

Voor groter planten en een beetje "engelse allure" in de tuin hebben wij  obelisken, rozenbogen en loofgangen in ons assortiment. De obelisken zijn er in piramide vorm, rond of recht, welke het beste bij jouw tuin en/of plant past. De rozenbogen en loofgangen zijn er in verschillende maten en mogelijkheden. Meer weten neem dan contact met ons op.

We hebben ook eenvoudige mooie rozenbogen in ons assortiment in een klassieke stijl of in gotische stijl. Deze zijn weerbestendig en een blikvanger in elke tuin. 

Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.
Om planten tegen vorst, wind en regen te beschermen kun je ze inpakken. De meeste planten kun je beschermen met een constructie van stokken en jute, met daartussen wat stro en droog blad. Sommige planten moet je bij -5 °C inpakken
Het najaar is dé tijd om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wil genieten van een kleurrijke tuin. In oktober en november zijn de beste maanden om lentebloeiende bloembollen te planten. Het is een klein klusje en vanaf januari kun je al genieten van de eerste bloeiers.
Het is belangrijk om de dakgoten regelmatig schoon te maken, want als de goten niet doorstromen kunnen deze overstromen of zelfs voor lekkage zorgen. Het is belangrijk om minimaal 1 keer per jaar de dakgoten schoon te maken. Afhankelijk van de omgeving waar je woont, veel bomen of open vlakte. Wanneer de herfst zijn intrede doet is het verstandig om van te voren de dakgoot te inspecteren en schoon te maken.
Vanaf juli tot eind september en wellicht begin oktober als het weer zacht blijft kan je gaan oogsten of plukken oftewel het plukseizoen is begonnen. Bloemen, appels, pruimen, peren, aardbeien, …..
Heb je last van een verwoeste tuin na harde windvlagen of regenbuien? Een plantensteun kan de oplossing zijn tegen de vernieling van de planten in de tuin. Help de planten met wat stevigheid. Op deze manier ben je de storm voor en zorg je ervoor dat de tuin vol staat met sterke vaste planten. De plantensteunen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten om de planten een steun te geven die de plant nodig heeft.
Zomer 2018: regentonnen bleven leeg en op veel plaatsen was er een sproeiverbod. Bloeiende borders hebben het vorige jaar zwaar gehad en op veel plaatsen lagen de planten er slap en verwelkt bij. Liefhebbers van bloeiende planten kijken met lede ogen naar de droge lente van dit jaar. Krijgen we weer een zomer met extreem warme temperaturen? Hoe zorgen we voor mooie borders bij dit soort warme, droge zomers?
Iedere tuinliefhebber krijgt er mee te maken; het bewateren van de tuin. Met een mooie gieter langs de potten en perken lopen, is natuurlijk heel idyllisch maar bij een grotere tuin is dat een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er een heleboel soorten sproeihulpen in omloop. Voor iedere tuineigenaar wat wils.
Wil jij je komende zomer niet ergeren aan mossig gazon, met hier en daar een kale plek en paardenbloemen? Natuurlijk vraagt dit een beetje aandacht en tijdsinvestering, maar de weg naar een mooi groen gazon is niet lang en ingewikkeld. Begin vandaag met onderstaande tips en je buren zeggen deze zomer; het gras bij de buren is groener!
Eetbare bloemen zijn hip! Ze maken ieder gerecht tot iets feestelijks. Bloemblaadjes van rozen en viooltjes geven een vrolijke aanblik. Maar ook als kruid in een gerecht kunnen bloemen een extra dimensie toevoegen. Proef of de smaak meer honingachtig is of pittig en probeer het eens uit!
Ben je ook graag in de winter met tuinplanten bezig, maar hou je niet van nat weer? Wil je in alle seizoenen graag groenten uit eigen tuin, maar woon je in Nederland? Je hebt mediterrane planten, maar je vindt de winterhoezen geen sieraad voor je tuin? Dan is een tuinkas wellicht een mooie oplossing voor jou.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.