Skip to main content
account
0 items

Kas plaatsen; de voordelen

20 oktober 2020

Eigen groente en fruit kweken heeft vele voordelen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, omdat je dan weet waar de teelt vandaan komt. Langer genieten van eigen oogst kan door het plaatsen van een kas. De voordelen van een kas, lees je in ons blog.

Kas plaatsen; de voordelen

Verleng het groeiseizoen

Als je buiten eetbare gewassen kweekt, moet je wachten tot de grond opwarmt en het vorstrisico voorbij is om zaden te laten ontkiemen. Bij het gebruik van een kas, begint het zaaiseizoen veel eerder en heb je een voorsprong op de natuur.

Gelijkmatige temperatuur

In de volle grond zijn zaailingen afhankelijk van temperatuurschommelingen van dag en nacht, waardoor de ze kunnen worden aangetast. Door te kweken in een kas is de temperatuur beter te beheersen, waardoor deze op een gelijkmatige niveau blijft en daardoor een gunstiger klimaat wordt gecreëerd waarin de zaailingen kunnen groeien.

Optimale kweek omgeving

Met de juiste bodemtemperatuur en bodemvoeding, vrij van weerschommelingen, plagen en ziektes, krijgen zaden meer kans om te ontkiemen en op te groeien in een kas.

Bredere keus

Niets is zo veranderlijk als het weer, dit kan een daardoor tegenwerken om succesvol te kweken. Met behulp van een kas kun je experimenteren met een breder assortiment fruit, groente, kruiden en bloemen en die zelfs uitbreiden tot exotisch groente en fruit!

Plaag bestrijding

Alle koolsoorten hebben last van plagen. Denk aan vogels die bladeren wegsnoepen of koolwitjes die de rupsen erop laten groeien. Het is daarom belangrijk om de kolen goed te beschermen.

Tomaten hebben buiten een kas weinig kans om gezond te volgroeien. Ze kunnen ziek worden en dat is in een buitenomgeving lastig onder controle te krijgen. In de afgesloten kas heeft de tomaat een groteren kans en wordt het risico verminderd u het risico van een ziekte, omdat de wind niet bij de tomaat kan. 

Weersomstandigheden in de kas

Zelfs als het buiten giet en de grond te nat is om iets aan de buitengewassen te doen, kun je in een kas schuilen en verder gaan met de dagelijkse taken.

Zelfgekweekt eten smaakt altijd beter dan alles wat uit een supermarkt komt. Daarnaast kun je merken dat de gewassen die in een kas worden gekweekt, vaak beter presteren dan gewassen die buiten zijn gekweekt. Je bent namelijk niet afhankelijk van grote droogte of juist te nat weer waardoor de ideale weersomstandigheden worden gecreëerd.

Gemak van een kas

Zodra de gewassen goed rijpen, is er niets meer bevredigend dan je lunch of avondeten direct uit de kas te oogsten. Het is makkelijk, want geen supermarktbezoek meer en het is helemaal vers en daardoor vol van smaak. Eet smakelijk!

Geïnteresseerd in het plaatsen van een kas? Bekijk dan eens onze kassencatalogus of kom langs in onze showroom, dan geven we graag advies!

Gerelateerde artikelen

Van januari tot maart kun je voor het eerst de fruitbomen snoeien. Doe dit na de vorst en als het droog is om ziektes te voorkomen. Jonge bomen behoeven meer aandacht dan de oudere fruitbomen. Ook is het gebruik van het juiste materiaal heel belangrijk. Lees in ons blog waar je allemaal op moet letten.
Je hebt vast wel eens het woord grelinette voorbij zien komen, maar wat betekent het nou? En wat kan je ermee? Het belangrijkste is de grond beluchten. Hoe je dit doet en waarom je voor een grelinette en niet een spitvork moet kiezen om de grond te beluchten, leggen we uit in dit blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.