Skip to main content
account
0 items

Klaar voor een nieuwe start!

05 augustus 2020

Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!

Klaar voor een nieuwe start!

Schoonmaken

Zo… nu eerst de grote schoonmaak! Meubels aan de kant, aan de slag met een sopje en alles goed afnemen. Gebruik een allesreiniger van Bionyx om alles lichtvochtig af te nemen. BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën.De natuurlijke bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles in een handomdraai weer schoon en fris is én het milieu beschermd blijft! 
De badkamer toe aan een grote beurt? Maak dan gebruik van sanitairreiniger. Vloeren toe aan een goede boenbeurt? Ook daarvoor hebben we geschikte middelen.

Een grote beurt voor de meubels

Alles schoon? Dan kunnen de meubels wel een extra beschermlaagje gebruiken. Tegen vuiligheid, maar bijvoorbeeld ook tegen ongedierte, zoals houtworm. Gebruik daarom washoudende politoer en je meubels blijven schoon en mooi. Af en toe een keer bijwerken met meubelolie en je meubels gaan weer jaren mee.

Vloeren boenen

Schoon zijn je vloeren al, maar hoe houd je ze nou mooi? Door goed onderhoud. Voor elk type vloer hebben we een goede oplossing van Auro. Hout en kurk, linoleum en laminaat, tapijt of plavuizen, keuze zat. Twijfel je over welk product het beste bij jouw vloer of meubels past. Twijfel dan niet om ons een mail te sturen. 😉

Inrichten die handel

Alles schoon, alles keurig en nu weer alles op zijn plek. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe inrichting? Nieuw schilderij aan de muur, nieuwe hoezen om de kussens of de meubels op een andere plek. Mogelijkheden zat! En wat dacht je van een leuke nieuwe kamerplant? Je tuin mag dan buiten wel groen zijn, binnen in huis is groen zeker welkom. Wist je dat veel planten een lucht zuiverende werking hebben. Het is dus nog gezond ook! Je bestelt ze duurzaam, vers van de kweker, bij Studioplant en binnen 2 dagen heb jij een woonkamer vol groen!

In deze blog hebben we tips en tricks voor het plukken van bloemen en fruit. Ook vertellen we je hoe je langer kan genieten van mooie bos bloemen en wat de beste manier is om fruit te bewaren.
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Door het aanleggen van een groene tuin, maak je het voor jezelf veel leuker én ondersteun je de biodiversiteit. Je kunt genieten van al het moois dat groeit en bloeit, van het gekwetter van vogels of van het rustgevende gezoem van hommels en bijen. Wellicht kun je zelfs snoepen uit eigen tuin! Een tuin met veel groen zorgt ook voor een hele prettige en koele leefomgeving. Met deze tips kom je een eind op weg.
Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2023 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.