Skip to main content
account
0 items

Klaar voor een nieuwe start!

05 augustus 2020

Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!

Klaar voor een nieuwe start!

Schoonmaken

Zo… nu eerst de grote schoonmaak! Meubels aan de kant, aan de slag met een sopje en alles goed afnemen. Gebruik een allesreiniger van Bionyx om alles lichtvochtig af te nemen. BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën.De natuurlijke bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles in een handomdraai weer schoon en fris is én het milieu beschermd blijft! 
De badkamer toe aan een grote beurt? Maak dan gebruik van sanitairreiniger. Vloeren toe aan een goede boenbeurt? Ook daarvoor hebben we geschikte middelen.

Een grote beurt voor de meubels

Alles schoon? Dan kunnen de meubels wel een extra beschermlaagje gebruiken. Tegen vuiligheid, maar bijvoorbeeld ook tegen ongedierte, zoals houtworm. Gebruik daarom washoudende politoer en je meubels blijven schoon en mooi. Af en toe een keer bijwerken met meubelolie en je meubels gaan weer jaren mee.

Vloeren boenen

Schoon zijn je vloeren al, maar hoe houd je ze nou mooi? Door goed onderhoud. Voor elk type vloer hebben we een goede oplossing van Auro. Hout en kurk, linoleum en laminaat, tapijt of plavuizen, keuze zat. Twijfel je over welk product het beste bij jouw vloer of meubels past. Twijfel dan niet om ons een mail te sturen. 😉

Inrichten die handel

Alles schoon, alles keurig en nu weer alles op zijn plek. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe inrichting? Nieuw schilderij aan de muur, nieuwe hoezen om de kussens of de meubels op een andere plek. Mogelijkheden zat! En wat dacht je van een leuke nieuwe kamerplant? Je tuin mag dan buiten wel groen zijn, binnen in huis is groen zeker welkom. Wist je dat veel planten een lucht zuiverende werking hebben. Het is dus nog gezond ook! Je bestelt ze duurzaam, vers van de kweker, bij Studioplant en binnen 2 dagen heb jij een woonkamer vol groen!

“Écht mooi tuingereedschap waar je trots op bent. En voor iedereen met een passie voor tuineren!” Dat was het bedrijfsplan waarmee onze oprichters 25 jaar geleden De Wiltfang startten. Nu vieren we dat we al een kwart eeuw het verschil maken voor tuinliefhebbers. Maar waar komt die naam De Wiltfang toch vandaan?"
Wanneer je aan het tuinieren slaat, is er niets zo belangrijk als goed, kwalitatief gereedschap. Want met het juiste gereedschap, wordt de klus ook leuker en eenvoudiger om te doen. Bij het grondbewerkingsproces zijn er eigenlijk 4 methodes die je toepast: Omwerken, beluchten, cultiveren en schoffelen.
Ben je van plan om een strakke graskant of een scheiding te maken tussen gras en grind dan kan je het beste borderranden plaatsen oftewel kantopsluiting. Bekijk eerst goed wat jij mooi vind staan in je tuin en naast dat het er netjes uit ziet is het ook makkelijk om je graskanten bij te houden.
We zijn ons steeds bewuster van de natuur het milieu en hoe we de aarde willen achterlaten voor onze (klein)kinderen. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor het plaatsen van een regenton. Op een duurzame manier omgaan met onze leefomgeving is namelijk steeds belangrijker. Wat de voordelen zijn van een regenton en waar je op moet letten bij het plaatsen, dat lees je hieronder.
Leven in de tuin: wie geniet daar nou niet van. Door een nestkast op te hangen, kun je dat leven al vanaf het prille begin meemaken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van een nestkast. Je leest ze hieronder.
Heb jij een kleine stadstuin of balkon en wil je graag meer genieten van groen? Dat is zeker mogelijk! Het vraagt wat creativiteit, maar ook jij kunt in de zomer lekker vertoeven tussen bloemen en planten. Met een paar kleine aanpassingen, kun je de ruimte efficiënt gebruiken en is het zo gebeurd!
We zijn steeds bewuster bezig met de aarde, het klimaat en duurzaamheid. Ook waar producten vandaan komen, vinden we steeds belangrijker. Lokaal gaat boven import en biologisch boven massateelt. We telen steeds meer zelf en proberen daarvoor de beste omstandigheden te creëren. Door een houten tuinkas te plaatsen, zet je daarin een grote stap.
Een moestuin is een mooi project voor elke tuin. Groot of klein, op balkon in potten, of op een leeg stukje grond in de achtertuin. Je bewust worden van hoe groente en fruit zich ontwikkelen, van gezonde voeding en het allerleukste; genieten van al het lekkers uit de eigen moestuin. Voor kinderen is dit ook nog eens extra leerzaam. Jong geleerd, is oud gedaan. Wil je een moestuin met je kinderen of kleinkinderen beginnen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je leest ze in ons blog!
Januari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.