Skip to main content
account
0 items

Klaar voor het voorjaar - 4 tips voor een groene tuin in de lente!

04 maart 2020

De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.

Klaar voor het voorjaar - 4 tips voor een groene tuin in de lente!

Het eerste waterige voorjaarszonnetje komt tevoorschijn. Het begint te kriebelen. Je wilt de tuin in om alles klaar te maken voor het voorjaar dat voor de deur staat. Maar waar moet je nou beginnen om de tuin lente klaar te maken? Wij geven 4 tips voor een goede start van het voorjaar.

Tip 1 – Onkruid wieden

Een voorjaarstuin met onkruid, dat gaat natuurlijk niet samen. Het ziet er niet mooi uit en het is ook nog eens slecht voor de planten. Voor je dus aan de slag gaat met het zaaien en planten, is het belangrijk om eerst onkruid te wieden. Dit kun je met de hand doen, of met een handig tuinhulpje. Let er daarbij op dat je ook de wortels goed meeneemt, anders groeit het onkruid snel weer terug. Als laatste moet je goed schoffelen, zodat het onkruid geen kans heeft om terug te groeien in de losse grond.

Geen zin in pijnlijke handen? Bekijk dan hier ons assortiment met tuinhandschoenen.

Tip 2 – Snoeien

In het voorjaar is het tijd om de fruitbomen, bessen- en druivenstruiken en heggen te snoeien. Want snoeien, doet groeien! Als je gaat snoeien, heb je daar wel het juiste gereedschap bij nodig. Let bij de aanschaf van snoeigereedschap goed op het gewicht en of het past bij het formaat van je handen. Koop daarnaast liever gereedschap van goede kwaliteit, dat werkt prettiger en het gaat langer mee.

Tip 3 – Zaaien

Al het onkruid is weg, de bomen en struiken zijn weer kort gewiekt. Het is nu tijd om die mooie voorjaarsbloeiers te zaaien. Doe dit wel na de laatste vorst, anders gaan de plantjes dood. 
plantlabel voorjaar
Eenmaal in de grond, hoef je alleen maar te wachten tot de planten uit de grond schieten. 

Bang om te vergeten welke plant waar staat? Maak dan gebruik van deze handige plantenlabels!

Tip 4 – Gezonde bodem

Je tuin is nu bijna klaar voor het voorjaar! Je hoeft alleen nog maar de tuin te bemesten. Dit kun je doen met gewone mest of je maakt gebruik van je eigen compost! Maak daarvoor gebruik van een compostbak, bijvoorbeeld met afval uit je eigen tuin of keuken. Voor die laatste heb je een compostbak met wormen nodig. Deze compost is beter dan uit de winkel. En het composteren kan binnen, in de bijkeuken, de schuur of buiten
.
Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.