Skip to main content
account
0 items

Leven in de zomerse tuin

23 juli 2020

De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.

Leven in de zomerse tuin

Bijenhuis

Bijen zijn nodig voor een vruchtbare tuin, ze spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Zonder bijen geen voedsel. Plaats daarom op een zonnige plek in de tuin, in de buurt van bloemen en planten, een bijenhuis. Hier komt de solitaire bij op af en zal zich settelen.

Vogelbadje

Vogelbadje

Vogels nemen graag een bad. Dit helpt hen het verenpak waterafstotend te maken. En voor jou ziet het er heel gezellig uit. Plaats het badje in de zomer op de grond. Zo is het vogelbadje niet alleen voor vogels een aantrekkelijke plaats om te komen badderen, maar zou het zomaar kunnen dat een egel ook langs komt om zich op te frissen. Een vogelbadje vraagt verder om weinig onderhoud. Af en toe vers water en de dieren zijn heel tevreden.

Insectenhuis

Een insectenhuis is echt een plek waar alle soorten bij elkaar komen. Door de verschillende gaten, texturen en spleten in een insectenhuis is er voor elk insect iets waar ze zich prettig bij voelen. Lieveheersbeestjes, bijen, vlinders… Plaats het insectenhuis in een gazon, beschut bloemperk of beboste plekken en de insecten voelen zich snel thuis.

Vlinderstruik

Vlinderstruiken staan vooral in bloei van juli tot en met september.  De struik, ja.. die doet zijn naam eer aan, want hij is namelijk zeer aantrekkelijk voor vlinders, die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt.  Ook een hommel of bij komt hier graag op af. Vlinderstruiken groeien overal, zolang ze genoeg zon krijgen. Zelfs op arme, droge grond groeien ze goed. En het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit!

Wanneer je aan het tuinieren slaat, is er niets zo belangrijk als goed, kwalitatief gereedschap. Want met het juiste gereedschap, wordt de klus ook leuker en eenvoudiger om te doen. Bij het grondbewerkingsproces zijn er eigenlijk 4 methodes die je toepast: Omwerken, beluchten, cultiveren en schoffelen.
Ben je van plan om een strakke graskant of een scheiding te maken tussen gras en grind dan kan je het beste borderranden plaatsen oftewel kantopsluiting. Bekijk eerst goed wat jij mooi vind staan in je tuin en naast dat het er netjes uit ziet is het ook makkelijk om je graskanten bij te houden.
We zijn ons steeds bewuster van de natuur het milieu en hoe we de aarde willen achterlaten voor onze (klein)kinderen. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor het plaatsen van een regenton. Op een duurzame manier omgaan met onze leefomgeving is namelijk steeds belangrijker. Wat de voordelen zijn van een regenton en waar je op moet letten bij het plaatsen, dat lees je hieronder.
Leven in de tuin: wie geniet daar nou niet van. Door een nestkast op te hangen, kun je dat leven al vanaf het prille begin meemaken. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ophangen van een nestkast. Je leest ze hieronder.
Heb jij een kleine stadstuin of balkon en wil je graag meer genieten van groen? Dat is zeker mogelijk! Het vraagt wat creativiteit, maar ook jij kunt in de zomer lekker vertoeven tussen bloemen en planten. Met een paar kleine aanpassingen, kun je de ruimte efficiënt gebruiken en is het zo gebeurd!
We zijn steeds bewuster bezig met de aarde, het klimaat en duurzaamheid. Ook waar producten vandaan komen, vinden we steeds belangrijker. Lokaal gaat boven import en biologisch boven massateelt. We telen steeds meer zelf en proberen daarvoor de beste omstandigheden te creëren. Door een houten tuinkas te plaatsen, zet je daarin een grote stap.
Een moestuin is een mooi project voor elke tuin. Groot of klein, op balkon in potten, of op een leeg stukje grond in de achtertuin. Je bewust worden van hoe groente en fruit zich ontwikkelen, van gezonde voeding en het allerleukste; genieten van al het lekkers uit de eigen moestuin. Voor kinderen is dit ook nog eens extra leerzaam. Jong geleerd, is oud gedaan. Wil je een moestuin met je kinderen of kleinkinderen beginnen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je leest ze in ons blog!
Januari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.