Skip to main content
account
0 items

Leven in de zomerse tuin

18 juli 2023

De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.

Leven in de zomerse tuin

Bijenhuis

Bijen zijn nodig voor een vruchtbare tuin, ze spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Zonder bijen geen voedsel. Plaats daarom op een zonnige plek in de tuin, in de buurt van bloemen en planten, een bijenhuis. Hier komt de solitaire bij op af en zal zich settelen.

Vogelbadje

Vogelbadje

Vogels nemen graag een bad. Dit helpt hen het verenpak waterafstotend te maken. En voor jou ziet het er heel gezellig uit. Plaats het badje in de zomer op de grond. Zo is het vogelbadje niet alleen voor vogels een aantrekkelijke plaats om te komen badderen, maar zou het zomaar kunnen dat een egel ook langs komt om zich op te frissen. Een vogelbadje vraagt verder om weinig onderhoud. Af en toe vers water en de dieren zijn heel tevreden.

Insectenhuis

Een insectenhuis is echt een plek waar alle soorten bij elkaar komen. Door de verschillende gaten, texturen en spleten in een insectenhuis is er voor elk insect iets waar ze zich prettig bij voelen. Lieveheersbeestjes, bijen, vlinders… Plaats het insectenhuis in een gazon, beschut bloemperk of beboste plekken en de insecten voelen zich snel thuis.

Vlinderstruik

Vlinderstruiken staan vooral in bloei van juli tot en met september.  De struik, ja.. die doet zijn naam eer aan, want hij is namelijk zeer aantrekkelijk voor vlinders, die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt.  Ook een hommel of bij komt hier graag op af. Vlinderstruiken groeien overal, zolang ze genoeg zon krijgen. Zelfs op arme, droge grond groeien ze goed. En het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit!

Gerelateerde artikelen

Februari is de perfecte maand om je fruitbomen te (ver)planten. De bomen zijn nu namelijk in winterrust. Ze zijn dus gemakkelijk te verplanten. Ook is het een goed moment om een aantal fruitbomen en -planten te snoeien. Welke planten en hoe je gemakkelijk kunt verplanten en snoeien, dat leggen we je uit in dit blog.
De moestuin is weer in opkomst, omdat het gewoon erg leuk is om je eigen groenten te verbouwen en je weet waar het vandaan komt en financieel scheelt het waarschijnlijk ook dan in de winkel tegenwoordig. Als je het moestuinseizoen wilt verlengen, dan kun je overwegen om een kas aan te schaffen. In een kas kun je zaaien, stekken, uitzetten, oogsten en in de wintermaanden kunnen de kuipplanten er overwinteren. Zo maak je bijna het jaar rond gebruik van de kas.

Archief

---
Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Burgemeester Padmosweg 161  |  3648 BD Wilnis  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.