Skip to main content
account
0 items

Leven in de zomerse tuin

18 juli 2023

De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.

Leven in de zomerse tuin

Bijenhuis

Bijen zijn nodig voor een vruchtbare tuin, ze spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen, groente en fruit. Zonder bijen geen voedsel. Plaats daarom op een zonnige plek in de tuin, in de buurt van bloemen en planten, een bijenhuis. Hier komt de solitaire bij op af en zal zich settelen.

Vogelbadje

Vogelbadje

Vogels nemen graag een bad. Dit helpt hen het verenpak waterafstotend te maken. En voor jou ziet het er heel gezellig uit. Plaats het badje in de zomer op de grond. Zo is het vogelbadje niet alleen voor vogels een aantrekkelijke plaats om te komen badderen, maar zou het zomaar kunnen dat een egel ook langs komt om zich op te frissen. Een vogelbadje vraagt verder om weinig onderhoud. Af en toe vers water en de dieren zijn heel tevreden.

Insectenhuis

Een insectenhuis is echt een plek waar alle soorten bij elkaar komen. Door de verschillende gaten, texturen en spleten in een insectenhuis is er voor elk insect iets waar ze zich prettig bij voelen. Lieveheersbeestjes, bijen, vlinders… Plaats het insectenhuis in een gazon, beschut bloemperk of beboste plekken en de insecten voelen zich snel thuis.

Vlinderstruik

Vlinderstruiken staan vooral in bloei van juli tot en met september.  De struik, ja.. die doet zijn naam eer aan, want hij is namelijk zeer aantrekkelijk voor vlinders, die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt.  Ook een hommel of bij komt hier graag op af. Vlinderstruiken groeien overal, zolang ze genoeg zon krijgen. Zelfs op arme, droge grond groeien ze goed. En het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit!

Gerelateerde artikelen

In deze blog hebben we tips en tricks voor het plukken van bloemen en fruit. Ook vertellen we je hoe je langer kan genieten van mooie bos bloemen en wat de beste manier is om fruit te bewaren.
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Door het aanleggen van een groene tuin, maak je het voor jezelf veel leuker én ondersteun je de biodiversiteit. Je kunt genieten van al het moois dat groeit en bloeit, van het gekwetter van vogels of van het rustgevende gezoem van hommels en bijen. Wellicht kun je zelfs snoepen uit eigen tuin! Een tuin met veel groen zorgt ook voor een hele prettige en koele leefomgeving. Met deze tips kom je een eind op weg.
Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2023 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.