Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

November 2018:Zelf je tuin onderhouden of een hovenier inschakelen

24 oktober 2018

Hou jij ook zo van tuinieren? Ben jij ook het liefst de hele dag in de tuin bezig? Het is november en het begint langzaam weer kouder te worden in Nederland. Het aantal lichturen wordt minder en voor je het weet ligt er dik pak sneeuw in de tuin. Ondanks dat het kouder wordt hebben we een prachtige zomer gehad dit jaar met veel zonuren. Doordat het zo’n mooie zomer geweest is in ons land hebben we veel kunnen doen in de tuin. Tuinplanten kopen en planten, bomen snoeien, grasmaaien en nog veel meer. Maar hoe weet je nou wanneer je een boom kan snoeien of wanneer je kan grasmaaien of welke planten winterbestendig zijn?

November 2018:Zelf je tuin onderhouden of een hovenier inschakelen

Onderzoek doen op het internet

Vandaag de dag is er veel te vinden op het internet over het onderhouden van je tuin. Als je wilt weten over hoe je iets moet aanpakken of wanneer je een bepaalde tuinplant kan planten, komen er een tal van tuinblogs voor die een antwoord hebben op jouw vraag. Is het niet een hoveniersbedrijf die een blog plaatst dan is het wel een andere website waar je je informatie over tuinieren weg kunt halen.

Maak een afweging

Ideaal toch dat je tegenwoordig alles online kunt vinden? Als je een vraag hebt kun je deze kwijt aan Google i.p.v. aan een hovenier. Alleen moet je dan nog wel de afweging maken of je voor tijdbesparing gaat of dat je het zelf helemaal gaat uitzoeken en toepassen. Naast het besparen van tijd heeft een hovenier inhuren nog meer voordelen zoals:

  • Advies: Een hovenier kan ervoor zorgen dat je tuin er strak bij komt te liggen. Hierbij heeft de hovenier vaak zelf ideeën over hoe hij het zou aanpakken, maar een hovenier houdt ook rekening met jouw wensen, zodat je straks een droomtuin krijgt.
  • Kennis: Een tuin aanleggen is voor een hovenier dagelijkse kost. Een hovenier heeft veel ervaring die hij kan gebruiken bij het verbouwen van jouw tuin.
  • Snelheid: Naast het geven van advies op maat kan een hovenier inhuren ook veel tijd besparen, omdat hij altijd een antwoord heeft op je vraag en hij direct aan de slag kan gaan, waardoor jouw tuin snel klaar zal zijn.

Wil je geld besparen?

Het zelf zoeken van je antwoord bespaart dan wel geen tijd, maar het bespaart je wel een hoop geld, omdat je niet de hovenier inhuurt maar zelf de tuinbroek aan doet om die boom te snoeien of die tuinplant te planten. Naast zelf de tuinbroek aan te trekken zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om geld te besparen, zoals:

  • Doe het nodige werk vooraf: Je kan ook geld besparen door verschillende werkzaamheden vooraf al te doen. Denk aan het verwijderen van oude planten of het weghalen van de oude bestrating.
  • Goedkoper materiaal aanschaffen: Ook kan je geld besparen door gebruik te maken van goedkoper materiaal of goedkopere planten i.p.v. gebruik te maken van het allerduurste.

Ontspannend in de tuin werken

Naast het maken van een afweging tussen het bellen van een hovenier of geld besparen moet je niet vergeten dat het zelf oplossen ook lekker ontspannend voor je kan zijn. Lekker even je hoofd leeg maken in de tuin en genieten van de mooie omgeving. Even geen deadlines, gewoon lekker aan de slag.

Uiteindelijk moet je natuurlijk niet vergeten dat de hovenier wel de expert blijft in dit vakgebied en ervoor gestudeerd heeft. Dus begin je toch te twijfelen? Dan kun je altijd de hovenier om advies vragen of je kunt de klus aan hem overdragen.

Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.
Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.
Nu op vakantie naar het buitenland er voor heel veel mensen niet in zit, zijn we op zoek naar alternatieven in ons eigen land. Gelukkig is daar genoeg moois te vinden. Met de zomerperiode voor de deur geven wij een aantal tips van kasteeltuinen die écht een bezoekje waard zijn.
Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.