Uw winkelwagen is leeg.
Op het moment zien we alleen maar leuke, verrukkelijke berichten over verse oogst voorbij komen. Mensen die bezig zijn met oogsten, bakken, inmaken, invriezen en ga zo maar door. Wat doe je nou met je oogst, zeker als je zoveel hebt, dat je het niet in één keer op kunt eten? Dat zochten we voor je uit!
Appels en peren over na het plukken? Tijd om te bakken! Wat dacht je van een heerlijke Appel-peren crumble?
Benodigdheden voor 4 personen:
Bereiding:
Serveertip; het allerlekkerst met verse slagroom of een bolletje vanille-ijs afgewerkt met verse aardbeien.
Vooral in de Betuwe zijn ze te vinden: kersen! Echt een seizoensproduct uit augustus. Daar maak je heerlijke compote van.
Benodigdheden voor 4 personen
Bereiding
Eenvoudig, maar daardoor niet minder lekker. Kruidenolie van kruiden geknipt uit je tuin.
Ingrediënten
Stop de takjes tijm, plakjes knoflook en ringetjes peper in het flesje/potje. Voeg de olie toe en laat trekken. Je kunt naar smaak meer kruiden toevoegen of op smaak brengen met een beetje zout.
Variatietip; je kunt dit natuurlijk maken met alle verse kruiden uit je tuin. Wat dacht je van basilicum of rozemarijn? 😉