Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Bollen poten

10 oktober 2016

Na de eerste koude nacht met vorst aan de grond is het tijd om bollen te gaan poten: tulpenbollen, herfstplantuitjes en knoflooktenen. Al deze bollen hebben een koude periode nodig in de volle grond of in potten.

Bollen poten

Bloembollen poten

Vanaf eind september zijn voorjaarsbloeiers te poten: tulpen, narcissen, krokusjes.

Met de RVS bollenpriem of nog handiger: een bollenpriem op een steel. Kies tussen de 3 -10 cm voor het juiste plantgat.

Bloembollen in potten kunnen in verschillende lagen worden gestapeld met steeds een andere bloeitijd, om er lang plezier van te hebben.

Eetbare bollen

Door in oktober herfstplantuitjes en knoflook te planten heeft u volgend jaar weer vroeg heerlijke, verse producten. De plantuitjes worden gepoot met het neusje nèt boven de grond.

Knoflook is een bolgewas dat bestaat uit een aantal teentjes die omgeven zijn door witte, roze of violette vliezen. De smaak en de geur hangen af van het ras, en de omstandigheden waaronder de knoflook groeit. De aarde moet goed zijn losgewoeld en niet al te rijk bemest. Zavel en zandgrond zijn ideaal. Kies voor het knoflookbed een warm plekje met veel zon en druk de teentjes met een onderlinge afstand van 10 cm zo ver in de grond dat het puntje nog net zichtbaar is.

Knoflook heeft een koude periode nodig om mooie grote bollen te vormen.

Gebruik een pootstok met een houten handvat of een pootstokje en een plantlijn om mooie rechte rijen te maken.

‘Radar’ herfstplantuitjes en ‘Morado’ knoflook kunt u in potten voorkweken als de kleigrond waar u op kweekt te nat is in de winter. Uitplanten kan dan in het voorjaar. Of teel ze op verhoogde plantenbedden of ruggetjes. Dek af met gemaaid gras, hooi of fijn stro tegen uitdrogen.

Andere soorten knoflook om dit najaar te poten zijn ‘Vallaledo’ ‘Constanza’, ‘Echo’, ‘Inchelium Red’, ‘Printanor’ en ‘Rosso di Sulmona’. Knoflook is ook te planten tussen aardbeiplanten of bietjes.


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2019 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.