Skip to main content
account
0 items

Frambozen

02 september 2016

Zomerframbozen en herfstframbozen In de zomer kunnen we genieten van zomerframbozen. Het is nu september en de zomerframbozen geven geen vruchten meer. De herfstframbozen zijn nu vol in productie en daar kan nog lang van geoogst worden.

Frambozen

Zomerframbozen

Zomerframbozen die geen oogst meer geven dit jaar kunnen nu gesnoeid worden. Dit geeft de plant een signaal om nieuwe stengels te laten groeien die de volgende zomer vruchten gaan dragen. Vruchtbare rassen zijn Rubus idaeus ‘Glen Ample’ en ‘Octavia’.

Snoei de oude stengels met de grond gelijk met een scherpe snoeischaar.

Ook de oude stengels van loganbessen, taybessen, Japanse frambozen, Japanse wijnbes hebben vrucht gedragen en zijn makkelijk te herkennen aan hun bruine kleur. Ze kunnen op hetzelfde manier gesnoeid worden als de zomerframbozen.

Beschadig de nieuwe groene stengels niet. Laat ook weer niet te veel nieuwe groene stengels staan, om in het volgende tuinseizoen genoeg zonlicht te kunnen vangen om zoet en groot te worden. Om de 20 cm een stengel in een enkele rij, stevig vastgebonden met een binddraadje of draadclip aan horizontale draden of stokken.

Herfstframbozen

Wel kunnen we nu nog volop genieten van de herfstframbozen in de kleuren roze en geel. Herfstframbozen Rubus idaeus ‘Ottawa’ en ‘Polka’ zijn erg smakelijk. Het zoete ras goudgele herfstframbozen ‘Fallgold’ heeft als voordeel dat ze minder snel door vogels worden opgegeten en dus geen fruitkooi ter bescherming nodig hebben.

 


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Burgemeester Padmosweg 161  |  3648 BD Wilnis  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | *** ALLEEN WEBSHOP ONLINE ***

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.