Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Gereedschapsonderhoud

15 december 2016

Een leuke winterklus, is het onderhoud van uw tuingereedschap. De houten stelen in de lijnolie zetten, de metalen delen aanscherpen en al het gereedschap schoon ophangen. U kunt ook een workshop gereedschapsonderhoud volgen bij ons. Goed gereedschap is het waard om te onderhouden, het gaat een leven lang mee. Als cadeau voor de feestdagen is er ook een cadeau set onderhoud gereedschap.

Gereedschapsonderhoud

Winterklus

In de winter is er niet zoveel te doen in de tuin, dus is het een mooie winterklus om uw tuingereedschap weer in goede staat te brengen voor het nieuwe tuinseizoen, zodat ze hun werk weer feilloos kunnen doen. Na verloop van tijd wordt het gereedschap wat u vaak gebruikt steeds beter en onmisbaarder. Met het stijgen van de leeftijd wordt het mooier en krijgt het een eigen persoonlijkheid. Gereedschappen zorgen ervoor dat we ons plan in daden omzetten.

Aan het eind van het tuinseizoen kan gereedschap eruitzien als oud ijzer. Snoeischaren zijn bot, de schoffel heeft een braam, op alles zit modder, delen kunnen los zijn gaan zitten door intensief gebruik. Schoonmaken, slijpen en repareren dus.

Houten stelen kunt u het best met gekookte lijnzaadolie onderhouden. Lijnolie voorkomt uitdroging en werking van hout, waardoor het hout zijn soepelheid behoudt. Deze lijnolie is geschikt voor al het onbehandelde hout dat u buiten gebruikt. De lijnolie droogt langzaam en trekt daardoor goed in het hout van gereedschapsstelen, ladders, trappen, manden, kuipen, meubilair en werkbladen.

Wrijf gereedschap etuis (foedralen) en leren handschoenen met ledervet in. Dat houdt al het leerwerk soepel, verlengt de levensduur en geeft een rijke glans.

Snoeischaren, spades en schoffels gaan langer mee als ze schoon en scherp zijn. In de workshop gereedschapsonderhoud leert u de gereedschappen slijpen, oliën en goed afstellen.

Alles staat ook uitvoerig beschreven in het boekje Onderhoud tuingereedschap .

Het gereedschap is makkelijk schoon te maken met reinigingsmiddel voor snoeischaren en zagen.

Als alles schoon en scherp is hangt u hand- als steelgereedschap in dit gereedschapsrek met 5 gereedschapsclips. Voor wie z’n tuingereedschap serieus neemt bergt steelgereedschap op in houten opbergrekjes van T-RACK . Eenvoudig en doordacht is dit spaderek voor spades, spitvorken en andere gereedschap met een T-greep. Er zijn ook houten opbergrekjes van T-RACK voor handgereedschap.


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2018 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.