Uw winkelwagen is leeg.
Potten op pootjes Planten in potten hebben in de winter een hekel aan nattigheid. Daar gaan ze eerder aan dood, dan aan vorst. Zorg dat het overtollige water weg kan lopen. Zet de potten op pootjes.
Beschermen
Hoe zijn planten te beschermen tegen de kou? Planten in potten zijn in de winter veel kwetsbaarder dan planten in de volle grond. De wand van een pot is dun en dan kan de wortelkluit eerder bevriezen. Planten in potten kunt u beschermen door de pot aan de binnenkant eerst te bekleden met noppenfolie . De buitenkant van de potten is te beschermen met stro en jute eromheen.
Sommige planten beschermen zichzelf door af te sterven boven de grond.
Rabarber, hosta’s, bieslook en lavas. In het voorjaar groeien ze weer tot mooie planten op.
Mediterrane planten in pot: olijf, vijg en citroen, kunnen niet goed tegen vorst. Zet ze beschut tegen de wind en uit de zon, beschermd tegen regen, sneeuw, kou en uitdroging met een plantenbeschermhoes om de plant heen. Zet alle potten vlak bij elkaar en vul de tussenruimte op met stro of droog blad.
U kunt ook van stokken met bouwbollen een tent maken, tuinfleece eromheen draperen en met knijpers vastzetten. Of bij kleine potplanten een koude bak of Original Victorian Bell eroverheen zetten.
Vriest het niet alleen ’s nachts, maar ook overdag, dan moeten potplanten extra beschermd worden. Iedere plant kan een bepaalde hoeveelheid vorst verdragen. Sommige planten sterven af bij vorst. De temperatuur waarbij dat gebeurt, verschilt per plant. Laat deze potten koel overwinteren in een kas of op een koele, lichte plek in huis. Als het echt hard gaat vriezen moeten de potten binnen gezet worden, of in een verwarmde kas met gaskachel overwinteren.
Gieters legen
Geef potplanten geen water meer, om te voorkomen dat de aarde en de wortels bevriezen.
Haal gieters binnen en leeg ze.