Skip to main content
account
0 items

Vorst

15 november 2016

Haal gieters binnen en leeg watertonnen nog voor de vorst. Sluit waterkranen, waterpompen en de buitenkraan bijtijds af. Water zet uit als het vriest en kan schade veroorzaken aan uw duurzame tuinmaterialen. Maak uw gereedschap schoon en scherp, dan kunt u na de vorst weer in de tuin aan de slag.

Vorst

Regenton

Leeg de regenton, draai de ton om of doe de deksel erop. Tap de regenzuil af via het speciale aftappunt.

Kraan

Heeft u een buitenkraan in de tuin, sluit dan het water af en laat de leidingen leeg lopen. Zet er een vorstventiel op en blaas de leidingen en tuinslangen leeg.

Een handwaterpomp kunt u eventueel met noppenfolie inpakken of de waterpomp demonteren en in de schuur opbergen. Belangrijkste is het onderste deel van de waterpomp uit het water te halen.

Buitengieter

Een duurzame gieter voor buitengebruik bergt u het best leeg op, op een vorstvrije locatie.

Planten

Planten zijn te beschermen tegen vorst, te veel water en wind in herfst en winter.

Met stro, dennentakken, bladeren in een jute zak , compost of houtsnippers over de plantwortels zijn planten te beschermen. Rozen en artisjok willen graag aangeaard worden met compost. Met een plantenbeschermhoes zijn de planten boven de grond te beschermen.

U kunt ook van stokken met bouwbollen een tent maken, jute eromheen draperen en met knijpers vastzetten. Of een koude bak zetten over dahlia’s die in zandgrond mogen blijven zitten of per plant een Original Victorian Bell eroverheen zetten.

Geef planten geen water meer, om te voorkomen dat de aarde en de wortels bevriezen

Wintergroente

Pastinaak, boerenkool, palmkool en spruitjes worden alleen maar lekkerder en zoeter na de vorst. Gewoon in de grond laten overwinteren.

Gereedschap schoonmaken

Met vorst in de tuin is het beter om niet op het gras te open. Een leuke klus, om toch iets nuttigs te doen te hebben, is om uw tuingereedschap eens goed na te kijken. Gereedschap wil schoon, scherp en zichtbaar opgehangen worden. Houten stelen kunnen ingevet worden, zodat ze niet breken. In het boekje onderhoud tuingereedschap staat er alles over.

 


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Burgemeester Padmosweg 161  |  3648 BD Wilnis  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | *** ALLEEN WEBSHOP ONLINE ***

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.