Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

November 2018:Zelf je tuin onderhouden of een hovenier inschakelen

24 oktober 2018

Hou jij ook zo van tuinieren? Ben jij ook het liefst de hele dag in de tuin bezig? Het is november en het begint langzaam weer kouder te worden in Nederland. Het aantal lichturen wordt minder en voor je het weet ligt er dik pak sneeuw in de tuin. Ondanks dat het kouder wordt hebben we een prachtige zomer gehad dit jaar met veel zonuren. Doordat het zo’n mooie zomer geweest is in ons land hebben we veel kunnen doen in de tuin. Tuinplanten kopen en planten, bomen snoeien, grasmaaien en nog veel meer. Maar hoe weet je nou wanneer je een boom kan snoeien of wanneer je kan grasmaaien of welke planten winterbestendig zijn?

November 2018:Zelf je tuin onderhouden of een hovenier inschakelen

Onderzoek doen op het internet

Vandaag de dag is er veel te vinden op het internet over het onderhouden van je tuin. Als je wilt weten over hoe je iets moet aanpakken of wanneer je een bepaalde tuinplant kan planten, komen er een tal van tuinblogs voor die een antwoord hebben op jouw vraag. Is het niet een hoveniersbedrijf die een blog plaatst dan is het wel een andere website waar je je informatie over tuinieren weg kunt halen.

Maak een afweging

Ideaal toch dat je tegenwoordig alles online kunt vinden? Als je een vraag hebt kun je deze kwijt aan Google i.p.v. aan een hovenier. Alleen moet je dan nog wel de afweging maken of je voor tijdbesparing gaat of dat je het zelf helemaal gaat uitzoeken en toepassen. Naast het besparen van tijd heeft een hovenier inhuren nog meer voordelen zoals:

  • Advies: Een hovenier kan ervoor zorgen dat je tuin er strak bij komt te liggen. Hierbij heeft de hovenier vaak zelf ideeën over hoe hij het zou aanpakken, maar een hovenier houdt ook rekening met jouw wensen, zodat je straks een droomtuin krijgt.
  • Kennis: Een tuin aanleggen is voor een hovenier dagelijkse kost. Een hovenier heeft veel ervaring die hij kan gebruiken bij het verbouwen van jouw tuin.
  • Snelheid: Naast het geven van advies op maat kan een hovenier inhuren ook veel tijd besparen, omdat hij altijd een antwoord heeft op je vraag en hij direct aan de slag kan gaan, waardoor jouw tuin snel klaar zal zijn.

Wil je geld besparen?

Het zelf zoeken van je antwoord bespaart dan wel geen tijd, maar het bespaart je wel een hoop geld, omdat je niet de hovenier inhuurt maar zelf de tuinbroek aan doet om die boom te snoeien of die tuinplant te planten. Naast zelf de tuinbroek aan te trekken zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om geld te besparen, zoals:

  • Doe het nodige werk vooraf: Je kan ook geld besparen door verschillende werkzaamheden vooraf al te doen. Denk aan het verwijderen van oude planten of het weghalen van de oude bestrating.
  • Goedkoper materiaal aanschaffen: Ook kan je geld besparen door gebruik te maken van goedkoper materiaal of goedkopere planten i.p.v. gebruik te maken van het allerduurste.

Ontspannend in de tuin werken

Naast het maken van een afweging tussen het bellen van een hovenier of geld besparen moet je niet vergeten dat het zelf oplossen ook lekker ontspannend voor je kan zijn. Lekker even je hoofd leeg maken in de tuin en genieten van de mooie omgeving. Even geen deadlines, gewoon lekker aan de slag.

Uiteindelijk moet je natuurlijk niet vergeten dat de hovenier wel de expert blijft in dit vakgebied en ervoor gestudeerd heeft. Dus begin je toch te twijfelen? Dan kun je altijd de hovenier om advies vragen of je kunt de klus aan hem overdragen.

Hou jij ook zo van tuinieren? Ben jij ook het liefst de hele dag in de tuin bezig? Het is november en het begint langzaam weer kouder te worden in Nederland. Het aantal lichturen wordt minder en voor je het weet ligt er dik pak sneeuw in de tuin. Ondanks dat het kouder wordt hebben we een prachtige zomer gehad dit jaar met veel zonuren. Doordat het zo’n mooie zomer geweest is in ons land hebben we veel kunnen doen in de tuin. Tuinplanten kopen en planten, bomen snoeien, grasmaaien en nog veel meer. Maar hoe weet je nou wanneer je een boom kan snoeien of wanneer je kan grasmaaien of welke planten winterbestendig zijn?
Leonard Cohen zong vroeger over november: New York is cold but I like where I’m living… Inderdaad een maand waarin het koud kan zijn, maar ook even goed nog zeer aangenaam. Oké, de jas of vest kan er bij aan, maar op een droge dag valt er nog prima te klussen in en om het huis. De maand november is bij uitstek ieder jaar net als februari trouwens perfect om een aantal zaken in orde te maken.
Uit milieuoverwegingen, praktisch oogpunt of een financieel motief, het maakt eigenlijk niet uit waarom je het doet. Composteren in eigen beheer heeft voordelen. Het is toch ook zonde om al dat keukenafval en die tuinresten eerst in de container te gooien, het af te laten voeren naar een composteerbedrijf en dan later je eigen afval terug te kopen in de vorm van compost?
Bosbessen noem ik ze, eigenlijk zijn het blauwe bessen. Ik heb vier struiken staan, waarvan er twee een naam hebben: ‘Blue crop’ en ‘Goldtraube 71’. Van juli tot november kan ik deze gezonde, smakelijke blauwe bessen oogsten.
Als je erover nadenkt om een vijver aan te leggen dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. Zelf een vijver aanleggen begint met een goede voorbereiding . Zo moet je allereerst goed nadenken over de grootte en de vorm van je vijver. Je kunt namelijk een heleboel dingen zelf doen, maar een vijver aanleggen is niet zomaar even gedaan. Zo moet je een goed plan hebben en je hebt ook het een en ander nodig als het aankomt op vijverproducten. Hieronder lees je hoe je op de juiste manier een vijver kan aanleggen
In een duurzame tuin zijn alleen materialen gebruikt die duurzaam zijn. Dat betekent dat ze niet belastend zijn voor het milieu en een lange levensduur hebben. Er worden bewuste keuzes gemaakt, water en energie bespaard, en goed gezorgd voor grond en dieren. Een duurzame tuin is zowel op een klein balkon, als een tuin met vele hectaren grond te realiseren. In dit blog gaan we je tips geven over hoe jij je tuin het beste duurzaam kunt maken!
Zaaien, voorzaaien, verspenen, wieden, uitdunnen en oogsten. In mei is het lekker druk en met wat geluk ook erg mooi weer. Een fijne tijd om van de tuin te genieten.
De laurier is als struik te planten maar ook prachtig om er een haag van te planten. De laurier is een wintergroene struik, hierdoor prima geschikt voor een haag die u zomer en winter privacy bied. De grote glanzende bladeren vormen al snel een dichte groene haag. Wel is het een snelgroeiende struik
Snoeien en knotten is van alle tijden. Door de eeuwen heen hebben we altijd de drang gehad om bomen te vormen, in model te brengen. Door de eeuwen heen hebben we ook geleerd dat vrijwel elke boom te snoeien is. Enig voorbehoud is dat de boom van nature een herstellend vermogen heeft. Welk gereedschap bij het knotten en vormen van bomen het best te gebruiken is, hangt af van de boom.
Altijd al willen weten wat er in deze tijd van het jaar gesnoeid kan worden en met welk gereedschap dit het beste kan gebeuren? Lees dan de februari tuinblog van Claudia Reina bekend van emagazine "Smultuin". Claudia legt uit hoe fruitbomen, kleinfruit, hazelnoot, vlinderstruiken en rozen gesnoeid moeten worden.
Januari, een mooie maand om te bezinnen op het nieuwe jaar. Juist op die momenten kan de natuur ons hierbij helpen

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2018 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.