Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

April doet wat hij wil – Dieren in de tuin

01 april 2020

Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!

April doet wat hij wil – Dieren in de tuin

Alles draait om voeding

Vrijwel alle dieren die je in de tuin kunt vinden, eten insecten. Daarom is het belangrijk dat deze te vinden zijn in je tuin. Denk aan vogels, vleermuizen, egels… Ze vangen de insecten en kunnen zichzelf en hun jongen daarmee voeden. Het is daarom belangrijk dat je de insecten niet allemaal verjaagt, maar juist in je tuin houdt, want zonder insecten; geen dieren in de tuin.

bloempot tuin


De insecten moet je natuurlijk wel eerst naar de tuin lokken. De meeste komen af op nectar of stuifmeel van bloemen of op de planten zelf. Een paar bloempotten en een onbegroeide schutting, daar zullen ze niet op afkomen... Zorg daarom voor voldoende groen in je tuin. Bovendien ziet veel begroeiing er ook nog eens gezelliger uit! Weinig ruimte om veel groen te plaatsen? Je kunt ook muren en regenpijpen volhangen met mooie bloempotten en andere oplossingen.

Waterpret

Er zijn vele insecten, zoals libellen, schaatsenrijders en muggen die worden aangetrokken door water. Ook veel vogels en andere dieren, zoals salamanders en kikkers, houden ook veel van een waterbadje. Een vijver is een mooie oplossing of wat dacht je van een mooi vogelbadje?


Vergeet de schuilplaatsen niet

Dieren moeten zich kunnen verstoppen, hoe groot of klein ze ook zijn. In een kale, lege tuin voelen ze zich niet veilig en zul je ze dan ook niet vaak tegenkomen. Begroeiing is daarom heel belangrijk! Zo kunnen de dieren een nest bouwen in de border of de bomen, daar kunnen ze hun jongen groot brengen. Vogels nestelen in heggen en egels in het rommelige hoekje in de tuin. Zelfs insecten zoeken een schuilplaats tussen alle bladeren of die stapel haardhout achterin de hoek van je tuin. Een keurig opgeruimde tuin is dus misschien niet helemaal nodig. Je kunt de dieren ook een beetje helpen met bijvoorbeeld een egelhuisje. Zet deze wel een beetje richting de zijkant van de tuin, zodat de egel zich veilig erin voel. 

nestkast

Plaats nestkasten

Nestkasten zijn een goede oplossing om in een tuin met minder ruimte of minder begroeiing toch vogels een veilig gevoel te geven. En als er jongen zijn, ziet het er ook nog eens leuk uit! Er zijn veel verschillende soorten nestkasten die je kunt plaatsen. Daar help je de natuur een handje mee.Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.