Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

5 x steun voor je planten

09 juli 2020

Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.

5 x steun voor je planten

Klimspiraal

Ken je deze al? Eigenlijk moet je deze plaatsen aan ’t begin van het groeiseizoen, maar zoek je nu wat begeleiding voor je planten, dan kan het ook prima.  Snel en eenvoudig om je klimplanten steun te bieden. Plaats een (bamboe)stok in het midden van de plant in de grond, prik bovenaan de spiraal, trek naar beneden en zet vast. De perfecte begeleiding omhoog!

Ideaal voor tomaten, paprika's en bonen, maar ook voor rozen, latherus, petunia's, clematis en andere klimmers.

Klimplantensysteem

Dit is toch wel echt de mooiste oplossing voor klimmers langs de gevel. Vrijwel onzichtbaar, zelfs buiten het groeiseizoen.
Plaats de pinnen in de muur en span de draad strak. Zo kunnen klimplanten en rozen de juiste steun vinden. Voor de extra begeleiding gebruik je plantenclips, zo wordt het geheel nog meer ondersteund.

Een groot voordeel: deze set kun je eenvoudig uitbreiden door een tweede set te plaatsen!

Trellis

Is jouw tuin toe aan verandering? Denk dan eens aan een trellis! Dit is de ideale oplossing om je tuin een make-over te geven. Het zorgt voor een ruimtelijke uitstraling en je klimplanten groeien makkelijk omhoog via het gaas. Bijkomende voordelen van dit decoratieve stukje in de tuin: een trellis houdt wind tegen en pottenkijkers buiten de deur!

Romeinse boog

Heb je meer ruimte? Dan is een Romeinse boog misschien een goed idee! Deze kun je heel goed neerzetten ter begeleiding van siergewassen, groenten en fruitbomen.
Het is vaak het geval dat een enkele boog niet genoeg is. Meerdere bogen kunnen worden gebruikt om een prachtig tunneleffect in de tuin te creëren. Met rozenbogen zijn oneindig veel creaties mogelijk in de tuin.

Bindmaterialen

Bij het opbinden is het van belang dat de steel of tak niet afgekneld wordt gedurende de tijd dat het draadje nodig is. Gebruik daarom jute touw, of foamdraad! Door wat ruimte te geven bij het opbinden geef je de plant de juiste steun, maar knel je de takken niet af. 

Opbergen doe je natuurlijk in een mooi blik, zo komt het klosje ook niet in de knoop!Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!
De zomer is in volle gang. Je moestuin groeit als kool, de planten staan in bloei. Overal waar je kijkt zie je groen. En bij groen hoort leven in de tuin. De bijen, de vlinders, de vogels… Je kunt ze allemaal een veilige plek geven, waardoor jouw tuin een plek wordt waar de dieren zich fijn in voelen.
Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.
Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.
Nu op vakantie naar het buitenland er voor heel veel mensen niet in zit, zijn we op zoek naar alternatieven in ons eigen land. Gelukkig is daar genoeg moois te vinden. Met de zomerperiode voor de deur geven wij een aantal tips van kasteeltuinen die écht een bezoekje waard zijn.
Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.