Skip to main content
account
0 items

5 x steun voor je planten

09 juli 2020

Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.

5 x steun voor je planten

Klimspiraal

Ken je deze al? Eigenlijk moet je deze plaatsen aan ’t begin van het groeiseizoen, maar zoek je nu wat begeleiding voor je planten, dan kan het ook prima.  Snel en eenvoudig om je klimplanten steun te bieden. Plaats een (bamboe)stok in het midden van de plant in de grond, prik bovenaan de spiraal, trek naar beneden en zet vast. De perfecte begeleiding omhoog!

Ideaal voor tomaten, paprika's en bonen, maar ook voor rozen, latherus, petunia's, clematis en andere klimmers.

Klimplantensysteem

Dit is toch wel echt de mooiste oplossing voor klimmers langs de gevel. Vrijwel onzichtbaar, zelfs buiten het groeiseizoen.
Plaats de pinnen in de muur en span de draad strak. Zo kunnen klimplanten en rozen de juiste steun vinden. Voor de extra begeleiding gebruik je plantenclips, zo wordt het geheel nog meer ondersteund.

Een groot voordeel: deze set kun je eenvoudig uitbreiden door een tweede set te plaatsen!

Trellis

Is jouw tuin toe aan verandering? Denk dan eens aan een trellis! Dit is de ideale oplossing om je tuin een make-over te geven. Het zorgt voor een ruimtelijke uitstraling en je klimplanten groeien makkelijk omhoog via het gaas. Bijkomende voordelen van dit decoratieve stukje in de tuin: een trellis houdt wind tegen en pottenkijkers buiten de deur!

Romeinse boog

Heb je meer ruimte? Dan is een Romeinse boog misschien een goed idee! Deze kun je heel goed neerzetten ter begeleiding van siergewassen, groenten en fruitbomen.
Het is vaak het geval dat een enkele boog niet genoeg is. Meerdere bogen kunnen worden gebruikt om een prachtig tunneleffect in de tuin te creëren. Met rozenbogen zijn oneindig veel creaties mogelijk in de tuin.

Bindmaterialen

Bij het opbinden is het van belang dat de steel of tak niet afgekneld wordt gedurende de tijd dat het draadje nodig is. Gebruik daarom jute touw, of foamdraad! Door wat ruimte te geven bij het opbinden geef je de plant de juiste steun, maar knel je de takken niet af. 

Opbergen doe je natuurlijk in een mooi blik, zo komt het klosje ook niet in de knoop!Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.