Skip to main content
0 items | € 0,00
incl. verzendkosten

Dahlia's

29 september 2016

Een tuin vol dahlia’s. Volop genieten we in september van de vele kleuren dahlia’s en bijzondere variëteiten. Voor een echte dahliarage zijn ze onmisbaar in een moestuin en pluktuin.

Dahlia's

Met een scala aan kleuren en vormen, waarvan sommige beeldende namen hebben en alleen al daardoor een onweerstaanbare aantrekkingskracht: donkerbladige ‘Garden Miracle’, ‘Happy Single Julia’ en ‘Happy Single Romeo’! ‘Jowey Mirella’, ‘Burning love’, ‘Hot Chocolate’ en ‘Nuit d’Ete’, die beschreven staan als donkerrood als een zwoele zomernacht.

Snijbloem

De dahlia is een heel geschikte snijbloem. Door de voortdurende aanmaak van nieuwe knoppen kan er lang van de dahlia’s genoten worden. Zorg dat er weinig water in de vaas zit en dat er geen bladeren of knoppen in het water hangen.

Dahlia’s blijven doorbloeien als er regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen uit geknipt worden. De nieuwe knoppen zijn dik, rond en hard. De uitgebloeide bloemknoppen zijn puntig en zacht.

Dahlia knollen overwinteren door opgraven of toedekken

Na de eerste nachtvorst worden de bladeren bruin en slap en zal de dahlia bovengronds afsterven. Wacht een week na het afsterven voordat de knollen opgegraven kunnen worden. De knollen slaan nu het reserve voedsel op. Knip de stengels ongeveer 5 centimeter boven de wortelhals af. Graaf de knollen voorzichtig op met een spitvork en verwijder voorzichtig de aanhangende aarde, (niet afspoelen). Bewaar in een niet te vochtige, maar zeker ook niet kurkdroge, donkere ruimte met een temperatuur tussen de 5 en 10 graden. Dek af met jute zakken . Als de knollen tijdens het bewaren duidelijk verschrompelen, is de ruimte te droog. Een proviandkast tegen muizenvraat is ook praktisch. U wilt in de lente niet alleen nog de keurig uitgeholde en leeggegeten velletjes van de dahliaknollen vinden.

Op zandgrond kunnen de dahliaknollen ook in de grond blijven zitten. Leg er een winterdekbed op van een jute zak met een dikke laag bladeren erin gestopt, tegen winterregens en eventuele vorst. Tijdens een strenge winter extra toedekken met een koude bak of Victorian Bell .


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud me
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.