Skip to main content
account
0 items

Fruitkooi en vruchten plukken

29 juni 2018

Samen delen met de vogels is een leuk idee, maar u zult vast erg teleurgesteld zijn als u ontdekt dat alle bessenstruiken ineens helemaal leeg aantreft in uw fruittuin.

Fruitkooi en vruchten plukken

Kleinfruit

Struiken van frambozen, blauwe bessen, kruisbessen zijn erg in trek bij vogels als de vruchten gaan rijpen. Het liefst kweekt u bessen en ander kleinfruit in een fruitkooi en zet u ook wat kleinfruit struiken daarbuiten voor de vogels.

Aardbeien

Voor aardbeien kunt u ook van fijnmazig stevig gaas en buizen een constructie met bouwbollen maken. Gebruik, als het toegestaan is door gemeente of volkstuinvereniging, een blauw net . Die blauwe kleur zien vogels goed en raken er zo niet in verstrikt.

Kleinfruit zoals kruisbes, aalbes, zwarte bes en blauwe bes beschermt u het best met een manshoge fruitkooi met een deur. Zeer praktisch om steeds het rijpste fruit te oogsten. Bessen rijpen niet allemaal ineens.

Verzorging kleinfruit

In de fruitkooi legt u een dikke laag halfverteerd blad, na een flinke regenbui, onder de frambozen, kruisbessen en rode bessen. Zo kunnen ze beter vocht vasthouden en blijven de wortels koel en het onkruid wordt zó tegengehouden. Vul deze laag regelmatig aan om onkruid tegen te gaan. Wied met de hand, schoffel niet om de ondiepe wortels niet te beschadigen.

Blauwe bessen kunnen het best presteren met een dikke turflaag in voorjaar en najaar. Geef blauwe bessen nooit kraanwater, daar zit kalk in en dan gaan de bessenstruiken dood. Plant ook verschillende rassen bij elkaar om door kruisbestuiving een beter oogst te verkrijgen.


Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2020 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.