Skip to main content
account
0 items

Tuin winterklaar maken – 5 tips

16 december 2020

Ondanks dat niet alles meer groen is en in bloei staat, kun je nog genoeg klusjes doen in de tuin. Ben je het overzicht een beetje kwijt? Met de tips uit dit blog, kom je al een heel eind!

Tuin winterklaar maken – 5 tips

Tip 1: Niet snoeien als het vriest

Het is verstandig om niet te snoeien als het vriest. Dit komt omdat de snoeiwonden van de bomen dan beschadigd kunnen raken en niet goed kunnen herstellen. Gaat het dus vriezen binnen 3 dagen? Dan is het af te raden om te snoeien.

Tip 2: Plaats beschermhoezen tegen winterkou

De meeste planten kunnen tegen de kou van de winter, maar er zijn toch enkelen die niet winterhard zijn. Voor deze planten kan een beschermhoes een oplossing zijn. Plaats rondom de plant en deze is beschermd tegen de ergste vrieskou. Ook noppenfolie kun je hiervoor gebruiken. Wikkel om de planten heen en ze zijn beschermd.

Tip 3: Maak de kraan en regenton leeg, haal gieters naar binnen

Als het gaat vriezen is het verstandig om je buitenkraan leeg te maken. Dit kan met een vorstventiel. Ook de regenton moet leeg en de gieters naar binnen, dit om te voorkomen dat ze barsten. De enige uitzondering hierop is een houten regenton. Dit is om krimp te voorkomen.

Tip 4: Maak een plan voor de tuin

Wil je komend jaar je tuin onderhanden nemen. Dan is dit het moment om een plan hiervoor te maken. Je zorgt op deze manier dat je niet zonder goed na te denken aan de slag gaat en kun je snel alles aanpakken en ervan genieten.

Tip 5: Plant de laatste voorjaarsbollen

Dit is het laatste moment om je voorjaarsbollen te planten. Door verschillende bollen op verschillende dieptes te plaatsen, heb je het hele jaar door plezier. Is de grond al te bevroren? Ook in een pot kan je mooi bloembollen kwijt!

Extra tip: Perfecte moment voor gereedschapsonderhoud

Als je tuin helemaal klaar is voor de winter, mag ook je tuingereedschap wel eens wat extra aandacht krijgen. Je kunt dit zelf schoonmaken met bijvoorbeeld een slijp set en onderhoudsspray, maar je kan er ook voor kiezen om dit te laten doen. Stuur je gereedschap op en wij doen het graag voor je. Op deze pagina vind je meer informatie over gereedschapsonderhoud.

Gerelateerde artikelen

Ondanks dat niet alles meer groen is en in bloei staat, kun je nog genoeg klusjes doen in de tuin. Ben je het overzicht een beetje kwijt? Met de tips uit dit blog, kom je al een heel eind!
Velen van ons, snoeien hun bomen in de winter terug. Dit kan prima, want veel bomen zijn het hele jaar door te snoeien. Er zijn ook uitzonderingen, mocht je niet weten welke boom je hebt, snoei dan in de zomer, voor snelle wondgenezing. Snel wondherstel gaat nog beter met de juiste manier van snoeien en het juiste materiaal. In ons blog leggen wij het uit.
Eigen groente en fruit kweken heeft vele voordelen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, omdat je dan weet waar de teelt vandaan komt. Langer genieten van eigen oogst kan door het plaatsen van een kas. De voordelen van een kas, lees je in ons blog.
Wat is het een heerlijke nazomer. Begon september een beetje waterig, nu lopen we weer in onze korte broek of jurk lekker buiten of zitten we 's avonds tot laat buiten rond het vuur. Van dat heerlijke weer willen we natuurlijk extra lang genieten, maar hoe zorg je dat je tuin ook om te genieten blijft? Met deze tips ben je al een eind op weg.
Het is september, de zomer is nu tegen zijn eind. We genieten van de tuin tijdens de dagen dat er nog lekker weer is, maar maken ons ook klaar voor de start van de herfst. De laatste jaren lijkt het wel alsof de zomer een beetje opschuift, dus we kunnen gelukkig nog wel lekker in de tuin aan de slag en deze alvast voorbereiden voor het najaar. Bijvoorbeeld door het snoeien van de beplanting. Welke planten en bomen je het beste kan snoeien in september? We zetten het op een rijtje.
Op het moment zien we alleen maar leuke, verrukkelijke berichten over verse oogst voorbij komen. Mensen die bezig zijn met oogsten, bakken, inmaken, invriezen en ga zo maar door. Wat doe je nou met je oogst, zeker als je zoveel hebt, dat je het niet in één keer op kunt eten? Dat zochten we voor je uit!
Nu de vakantie voor de eersten tegen zijn einde loopt, is het tijd om je huis weer helemaal klaar te maken voor een nieuw (school)jaar. Alles schoonmaken, misschien her en der een likje verf en vloeren en meubels weer beschermen tegen beschadigingen en vuil of wat dacht je van wat nieuwe planten in huis! Duurzaam en milieubewust aan de slag? Gebruik dan onze tips!
Het is zomer! Wat een feest in de tuin. Bloemen staan in bloei, planten groeien harder dan ooit. Het is bijna niet te overzien. Ze woekeren alle kanten op, hoe houd je ze nou in bedwang? Nou dáár komen wij om de hoek kijken. We geven je 5 simpele oplossingen voor meer orde in je tuin.
Vanaf half juni tot en met augustus is het tijd om de courgette te oogsten. De courgette is één van de makkelijkste groentes om zelf te kweken en wint steeds meer aan populariteit in Nederland. En naast makkelijk, is hij ook nog eens heel gezond, de schil zit namelijk bom vol vitamines. Na het oogsten zijn er genoeg opties voor de bereiding... Een lekkere soep, ovenschotel of wat dacht je van courgetti? Mogelijkheden zat en we delen nu twee hele makkelijke opties waar je snel meer zelf aan de slag kunt.
Nu op vakantie naar het buitenland er voor heel veel mensen niet in zit, zijn we op zoek naar alternatieven in ons eigen land. Gelukkig is daar genoeg moois te vinden. Met de zomerperiode voor de deur geven wij een aantal tips van kasteeltuinen die écht een bezoekje waard zijn.
Hoe je op een milieuvriendelijke manier van je onkruid af komt. Onkruid in je tuin hoeft geen plaag te worden. Als je maar op tijd maatregelen neemt. Op een natuurlijke manier onkruid bestrijden, het kan!
Tijdens droge periodes is het heel belangrijk om water te geven aan je planten in de tuin. In ons blog vind je 5 bewater systemen die niet mogen ontbreken in je tuin.
Wie droomt er nou niet van een groen gazon. Met het juiste onderhoud is jouw grasmat er eentje waar je buren jaloers op zullen zijn.
Beginnen met composteren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Kies het juiste systeem, passend bij je huishouden en tuin en aan de slag!
Dieren in de tuin… die zal je vanaf nu wel wat vaker tegen komen. De natuur ontwaakt en daar horen ook de vogels, vlinders, insecten en andere dieren bij! Wist je dat je heel veel invloed hebt op de natuur? Je kunt in je eigen tuin of op je eigen balkon een geschikte omgeving creëren voor de dieren. Hoe? Dat vertellen we je in ons blog!
Maart is de tijd om de rozenstruik te snoeien. Zo heb je in de zomer een mooie tuin, vol bloeiende rozen. Hoe je dit moet aanpakken, lees je in ons blog.
De zon komt tevoorschijn, het begint te kriebelen. Tijd om de tuin in te gaan! Met deze 4 tips is je tuin weer helemaal klaar voor het voorjaar.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2024 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  T 0346 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.