Skip to main content
account
0 items

Interessant: zo werkt een druppelslang

21 juni 2021

Met de droge dagen voor de deur, heeft je tuin nog veel meer behoefte aan water dan normaal. En juist nu moeten we voorzichtig omgaan met onze drinkwaterreserves, want we willen niet dat we straks niet meer de kraan open mogen draaien. Zo effectief mogelijk water geven, dat doe je met een druppelslang. In het kort: water komt eerder op de juiste plek terecht, waardoor het water bespaard wordt.

Interessant: zo werkt een druppelslang

Wat is een druppelslang?

Een druppelslang wordt ook wel eens een zweetslang genoemd. Het systeem is eigenlijk heel eenvoudig. Er stroomt water door de slang en doordat het materiaal poreus is, geeft de slang langzaam en geleidelijk water af aan zijn omgeving. Het is een ideale oplossing om te verwerken in je heggen, de border of in de moestuin.

Hoe werkt de druppelslang?

Het water dat door de druppelslang stroomt, druppelt zachtjes via de poreuze buitenkant van de slang naar buiten. Hierdoor worden je planten op de juiste plek van water voorzien. Doordat het water langzaam druppelt, krijgt het voldoende tijd om goed in de grond te zakken. Het water wordt hierdoor eenvoudig opgenomen door de planten en zakt dieper weg. Dit stimuleert het zoeken naar water door de wortels, waardoor de planten stevig worden en goed groeien. Ook in drogere periodes kun je dan genieten van een groene, vol gegroeide tuin.

Druppelslang GEKADe druppelslang in de tuin

Een druppelslang aanleggen is heel gemakkelijk. Je kiest eerst of je hem boven- of ondergronds wilt plaatsen. Rol hem dan uit door de tuin en graaf eventueel iets in. Is er een stuk tuin waar niet gedruppeld moet worden? Koppel op dat stuk een normale tuinslang, zodat het water door kan stromen naar delen die wel bewaterd moeten worden. Sluit de slang aan op de kraan en het bewateren kan beginnen.  Oh, vergeet de eindstop niet! Anders gaat er alsnog heel veel water verloren.

Druppelslang ondergronds

Om te voorkomen dat het water te snel verdampt, kun je een druppelslang ondergronds aanleggen. Een ondergrondse druppelslang kan tot wel 50% waterbesparing opleveren! Het water wordt dichter bij de wortels afgegeven en dus veel beter opgenomen. Daarnaast is een ondergrondse slang ideaal, omdat niet elke keer de slang opnieuw moet worden uitgerold en aangesloten.

 

Bekijk hier onze druppelslangen

 

Gerelateerde artikelen

Vogels broeden grofweg van 15 maart tot en met 15 juli. Heb je een (stads)tuin? Dan is het een leuke uitdaging om die zo uitnodigend mogelijk te maken voor broedende vogels in de tuin. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.
Met weinig ervaring je eerste moestuin beginnen? Geen probleem! Wij zetten een aantal handige weetjes en tips voor je op een rij voor een moestuin voor beginners. We zijn tegenwoordig ons meer bewust waar alles vandaan komt en duurzaamheid. Wil je eigen moestuin beginnen lees onze blog.

Archief

Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.