Skip to main content
account
0 items

Een jaar lang groen

Doe inspiratie op!
Het zonnetje schijnt, de eerste bloembollen komen door en de eerste werkzaamheden in de tuin zijn verricht. Op zoek naar wat extra inspiratie? Blader dan eens door een tuinboek. Hieronder onze favorieten. 

De Groene Tuin - Floor Korte

Stap voor stap naar een oase vol planten, bloemen en groenten. Floor helpt je met handige tips en kleurrijke illustraties naar een groenere tuin. Want we willen allemaal groener, maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees dat in De Groene Tuin!

Duurzaam Tuinieren - Anne Wieggers


Misschien ken je Anne wel van Binnenste Buiten TV of Gardeners' World. Dé duurzame tuinvrouw van Nederland. In haar boek Duurzaam Tuinieren deelt ze haar tips op weg naar een mooie tuin waarmee je bijdraagt aan de biodiversiteit. Zelfs als je alleen een balkon of patio beschikbaar hebt! 

Zaaiagenda - Hans van Eekelen

Wil je beginnen met een moestuin, dan is een kleine handleiding wel handig. In de Zaaiagenda vind je alle informatie die je als moestuinierder graag wilt weten: wanneer kun je zaaien, oogsten, wat werkt samen, waar kun je wat planten en ga zo maar door. Een praktische handleiding voor zowel beginners al gevorderden. 

Begin met composteren!

Een duurzame oplossing voor groen afval

Veel mensen voeren tuinafval af. Jammer, want door het tuinafval op eigen terrein te composteren, geeft het weer voeding aan de planten. Ook keukenafval kun je prima composteren, dit doe je in een wormen compostbak.

Composteren met wormen 

Keukenafval verteren met behulp van wormen. Naast educatief is het de mooiste, schoonste en snelste manier om de appel- en aardappelschillen en oude kranten geurloos tot de beste compost te verwerken. De compost is beter dan uit de winkel. Je kunt binnen, in de bijkeuken, schuur of buiten aan de slag met composteren. Wist je dat 40% van al het huisafval bioafval is? Dit kan dus makkelijk gecomposteerd worden. Niet alleen verkleint de afvalberg op deze manier, maar er kan met afval iets gemaakt worden wat weer zeer nuttig is om thuis te gebruiken.

Composteren van tuinafval 

Tuinafval, zoals takken, gras en bladeren zet je in een seizoen om tot vruchtbare compost door middel van een compostbak! Het is belangrijk dat wind en regen goed bij de hoop komen, want vocht en lucht zijn essentieel, zo blijft de compost nat genoeg. Als dit niet het geval is, kan de te droge compost gaan rotten en stinken. Belucht de hoop regelmatig om het proces te versnellen. Schep daarom elke zes weken tot. Na vier tot negen maanden, afhankelijk van het materiaal, is de compost klaar voor gebruik.

Begin met plaatsen kantopsluiting!

Gras, grond, grind, houd het zo gescheiden
Ben je van plan om een strakke graskant of een scheiding te maken tussen gras en grind dan kan je het beste borderranden plaatsen oftewel kantopsluiting. Bekijk eerst goed wat jij mooi vind staan in je tuin en naast dat het er netjes uit ziet is het ook makkelijk om je graskanten bij te houden.

Wat hebben we nodig om een borderrand te plaatsen

We beginnen met de juiste materialen in huis te hebben om het ons gemakkelijk te maken. We beginnen met ergonomisch werken. Dit doen we met kniebeschermers en handschoenen om onze knieën en handen te beschermen. Wat hebben we nog meer nodig?

  • Blok hout
  • Plantlijn of touw
  • Een (rubberen) hamer
  • Graskantsteker of/en spade
  • Kantopsluiting
Lees meer in onze blog van 8 april
Opgelet, deze website gebruikt cookies, voor meer info klik hier.

© 2022 De Wiltfang ®  |  Industrieweg 7  |  3738 JW Maartensdijk  |  Tel.: 0346 - 218 111  |  info@dewiltfang.nl

KvK: Utrecht 30097552  |  BTWnr NL: NL.009181003.B01 | 

inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud wachtwoord
Nog geen klant? Maak een account aan.
Wachtwoord vergeten? Wachtwoord resetten.